Částečně napravený dojem předchozího debaklu s Jabloncem
Klub

Částečně napravený dojem předchozího debaklu s Jabloncem

Redakce

Po čtrnáctigólovém výprasku od Jablonce nečekal boleslavské šestnáctileté fotbalisty snadný úkol, neboť ve čtvrtém kole zavítali na hřiště o rok staršího Liberce, který je jedním ze spolufavoritů soutěže. Prohrou o tři branky rozhodně nezklamali, naopak bojovným výkonem dali zapomenout na předchozí nepovedené utkání.

V prvním poločase po odehrané půlhodině boleslavský Havlas vyrovnal liberecké vedení, jež trefil Reichl o sedm minut dříve. Pět minut před pauzou šli Liberečtí opět do vedení zásluhou Kočky.
Ve druhém poločase liberečtí dorostenci přidali tři góly a rozhodli tak o osudu utkání. Boleslavský Hájek prohru zmírnil až v poslední minutě utkání.

Hodnocení boleslavského trenéra Jaroslava Machače bylo smířlivé: „I přes prohru, která mohla být vyšší, byl výkon proti Liberci správnou reakcí na debakl v předchozím zápase s Jabloncem. Boleslavští předvedli úplně opačný výkon ve všech směrech. Dřeli, běhali, podstupovali souboje, skákali do střel a hrozili z rychlých protiútoků. Za stavu 1:1 dokonce zahodili samostatný nájezd. Prohra je zaslouženým odrazem rozložení sil na hřišti, o rok starší Liberečtí měli převážně míč na svých kopačkách, ale my jim nedali nic zadarmo. Obětavým týmovým výkonem jsme sami sobě dokázali, že můžeme tato těžká utkání zvládat a něco se v nich naučit. Týmu tentokrát patří velká pochvala."

Sestava FK Mladá Boleslav U16: Dubský - Juhaňák, Švejnoha, Pavlíček (69. Kavan), Soukup - Naďo, Kasáček (69. Částka), Gnip (69. Sofín) - Majer (69. Hájek), Havlas, Oláh (69. Trajkovski).

Sestava FC Slovan Liberec U17: Polcar - Kočka (59. Rogulski), Wydrzynski (69. Machotka), Lexa (69. Kul´ha), Vydra, Hudák, Bartoš, Beníček, Rafaj, Reichl (46. Löffler), Zajpt (46. Netušil).

Branky: 23. Reichl, 40. Kočka, 57. Beníček, 65. Hudák, 83. Rogulski - 30. Havlas, 90. Hájek. Rozhodčí: Pilný - Mach, Balatka

Fanshop banner Fanshop banner