Takový výkon do české ligy dorostu nepatří
Klub

Takový výkon do české ligy dorostu nepatří

Redakce

Boleslavští nejmladší dorostenci ve třetím mistrovském kole dostali od jabloneckých sedmnáctiletých protivníků tvrdou lekci naprostou ze všeho.

Úvod utkání debaklu nenasvědčoval, po půl hodině vedli o rok starší Jablonečtí pouze o dvě branky, navíc Boleslavští pohrdli pokutovým kopem. Hra v poli se jevila vyrovnaně, jenže dalšími třemi góly v poslední desetiminutovce první půle soupeř rozhodl o exportu bodů.
Po změně stran místo boleslavské snahy o zlepšený výkon předvedli svěřenci trenéra Machače ještě větší zmar, než v prvním poločase. Inkasovali dalších devět gólů v naprosté výsledkové a herní bezmoci.

Rozčarování boleslavského trenéra Jaroslava Machače bylo pochopitelné: „Takový rekord v množství obdržených branek se bude těžko překonávat, tak děravý dozadu nemůže být v soutěži nikdo. Ovšem pokud nepřijde u našich hráčů uvědomění si šílených chyb, které jsme dnes předváděli, můžeme tento smutný a ostudný rekord překonat jen my sami. Úvodní dvacetiminutovka nenasvědčovala takovému průšvihu, ovšem od třetí inkasované branky to byl naprostý Armagedon. Hráči se překonávali v samoubližování vlastnímu týmu, kdy jsme sami nahrávali soupeřům do šancí, nechávali naprosto bez povšimnutí hráče v našem pokutovém území, hráli naivně, bez tempa, ustrašeně a alibisticky. Chci věřit, že se jedná o extrémně špatný výkon, který už opakovat nebudeme. Protože individuální výkony nebyly žádné a ten týmový víc než chaotický."

Sestava FK Mladá Boleslav U16: Dubský - Hájek (46. Gnip), Juhaňák, Pavlíček, Soukup - Částka (46. Kasáček), Naďo, Sofín (56. Trajkovski) - Majer (46. Straka), Havlas, Bažo (56. Oláh).

Sestava FK Jablonec U17: Kříž - Podzimek, Bím (67. Jakubec), Karban, Kubík (67. Gaši), Bjaček, Phan (56. Dlask), Kubín, Werani, Kubát, Hanzlíček (56. Andžiev).

Branky: 76. Gnip - 36., 43., 47.,50. a 86. Kubát, 15., 26. a 62. Werani, 38. a 52. Hanzlíček, 54. Podzimek, 60. Bím, 66. Andžiev, 89. Kubín

Rozhodčí: Zoufalý - Roth, Meščan

Fanshop banner Fanshop banner