Těsná prohra v Plzni
Klub

Těsná prohra v Plzni

Redakce

Boleslavští proti favorizovanému soupeři nastoupili s výrazně defenzivní sestavou ve snaze nedopustit opakování předchozích dvou debaklů s inkasováním šesti a sedmi gólů. Očekáváný plzeňský tlak tak byl vyjádřený dvaceti rohovými kopy a dvěma góly.

Utkání začalo sebevědomým tlakem Plzně a opatrným až bázlivým herním projevem Boleslavi, která nastoupila s pětičlennou obranou. Paradoxně první roh utkání získali Boleslavští, ale nevyužili ho, naopak čelili brejku Ba Loua. Na dlouhé minuty se většina aktérů, s výjimkou plzeňského gólmana Hrušky, nastěhovala na boleslavskou polovinu hřiště. V 7. minutě brankář Mikulec zabránil téměř jistému gólu, když po Beauguelově přiťuknutí vyrazil Káčerovu střelu z deseti metrů. Boleslavští hráli nadále pod trvalým tlakem. V 16. minutě Hejdův centr Tataev odhlavičkoval do rohu, který s jistotou stáhnul Mikulec a založil boleslavský brejk, v jehož finále po Drchalově centru Mašek pořádně netrefil míč. V 18. minutě v obrovské plzeňské šanci neuspěl Beauguel a po něm Čermák.
Ve 21. minutě po Havlově centru z pravé strany brankář Mikulec prohrál vzdušný souboj s Beauguelem, jehož hlavička skončila v boleslavské brance - 1:0.
Ve 23. minutě na další nebezpečný Havlův centr, tentokrát po zemi, byl naštěstí Beauguel krátký. Ve 28. minutě Ba Loua obehrál Klímu, ale nikoliv Tataeva. I když se nadále utkání odvíjelo na boleslavské polovině hřiště, tak došlo k vyrovnání skóre.
Ve 32. minutě první povedený boleslavský útok vyvrcholil přesným Budínského centrem, na který si uvnitř soupeřovy šestnáctky naběhl Mašek a bez přípravy poslal míč k levé tyči překvapeného Hrušky - 1:1.
I za nerozhodného stavu skóre Plzeňští dominovali. Limberského centr lapil Mikulec a pátý roh odhlavičkoval Tataev. Ve 40. minutě soupeřův centr Tataev srazil jen ke Kopicovi a jeho ránu z deseti metrů Mikulec vyrazil. Ve 41. minutě po odvráceném plzeňském rohu boleslavský brejk skončil bez efektu, když po Budínského přihrávce Drchal prováhal správný moment ke střelbě a Mašek neuspěl v přímém souboji s brankářem Hruškou. První poločas skončil třemi nevyužitými plzeňskými rohy.

Druhý poločas neměl tak jednoznačný průběh jako první. Boleslavští byli odvážnější, Plzeňští váhavější při zřejmých obavách neučinit fatální chybu. V 50. minutě Boleslavští odvrátili dva slepené rohy. O tři minuty později plzeňský útok zavánějící ofsajdem zakončil Beauguel střelou do boční sítě za pravou boleslavskou tyčí. V 55. minutě Boleslavi nevyšel brejkový pokus, Mašek nepřesně přihrál Drchalovi, kterého k míči nepustil zkušený Limberský. V 69. minutě Ba Loua rozehrál plzeňský roh a Hejdovu hlavičku z malého vápna Mikulec vyrazil na další roh. V 70. minutě promarnili Boleslavští obrovskou šanci, když po Budínského chytré kolmici pádil Drchal sám proti Hruškovi, ale nastřelil jeho nohu. V 72. minutě druhý boleslavský roh v tomto utkání rozehrál zdařile Budínský, ale Tataev hlavičkoval nad branku.
V 74. minutě nadýchaný oblouček z kopačky Ba Loua usměrnil hlavou Hejda z ofsajdového postavení k pravé tyči boleslavské branky - 2:1.
Blízko vyrovnání byl deset minut před koncem Mašek, ale z podobné situace, z jaké v prvním poločase skóroval, tentokrát plzeňskou branku překopl. V 88. minutě Mikulec dobře zasáhl proti Chorého centru a okamžitý boleslavský protiútok vyvrcholil po Fulnekově centru nepřesným zakončením Maška. V první ze tří nastavených minut kopali Plzeňští dvacátý roh, který Boleslavští ubránili.

Sestava FC Viktoria Plzeň: Hruška - Hejda, Havel, Hejda, Pernica, Limberský - Káčer (67. Bucha), Kalvach, Čermák - Kopic (81. Kovařík), Beauguel (81. Chorý), Ba Loua (85. Kayamba).

Sestava FK Mladá Boleslav: Mikulec - Zahustel, Jakub Klíma, Tataev, Křapka, Mazáň (78. Ikaunieks) - Fulnek, Budínský, Túlio, Dominik Mašek - Drchal (78. Škoda).

Góly: 21. Beauguel, 74. Hejda - 32. Dominik Mašek

ŽK: Káčer - Tataev, Túlio

Rozhodčí: Orel - Kubr, Vaňkát

Diváků: 5939

Fanshop banner