Angelozzi hattrickem výrazně přispěl k zisku tří bodů
Klub

Angelozzi hattrickem výrazně přispěl k zisku tří bodů

Redakce

Nevšedně dramatickou cestou si mladoboleslavské béčko došlo ke třem bodům v severočeském Liberci. Boleslavští otevřeli skóre, ale poločas prohráli. Po přestávce Liberečtí své vedení navýšili, ale Boleslavští nepříznivý vývoj otočili, když využili přesilovku po vyloučení libereckého Dvořáka.

První poločas rychlého a divácky pohledného utkání s důraznými souboji začal šancemi na obou stranách. Nejprve v 6. minutě proti liberecké nebezpečné střele zdařile zasáhl boleslavský brankář Hartych a o tři minuty později boleslavský forvard Angelozzi hlavičkoval těsně nad libereckou branku. V 17. minutě Liberečtí zahrozili po levé straně a jejich nebezpečný centr prolétl malým vápnem neškodně před boleslavskou brankou. Z následujícího protiútoku Mareš vypálil nádherně, ale neúspěšně.
Ve 20. minutě Mareš ze standardní situace nastřelil liberecké břevno a z dorážky se prosadil Angelozzi - 0:1.
Ve 32. minutě libereckou akci zleva završil Yu Kanhyun vyrovnávací brankou - 1:1.
Nedlouho po vyrovnání Liberečtí dokonali obrat ve skóre.
Ve 35. minutě Nešický proměnil standardní situaci zahrávanou z dvaadvaceti metrů - 2:1.
Protože ve 39. minutě Angelozzi nevyužil vyloženou gólovou příležitost, tak poločas skončil těsným libereckým vedením.

Druhý poločas začal libereckým mírným tlakem vyjádřený třetím gólem v mladoboleslavské síti.
V 55. minutě svoji druhou trefou, tentokrát hlavou, zvýšil liberecké vedení Yu Kanhyun - 3:1.
Liberečtí zůstali při ofenzivní chuti a v 53. minutě se po Komárkově nepřesnosti dostal do jasné šance Kosek, ale nevyužil ji, což se ukázalo být důležitým momentem pro vývoj utkání, neboť za deset minut se Boleslavští dotáhli na rozdíl jednoho gólu a vrátili se tak do hry o body.
V 63. minutě Mareš trestným kopem nastřelil břevno liberecké branky a Angelozzi opakovanou dorážkou snížil na 3:2.
V 67. minutě po Hubínkově nádherném pasu běžel sám proti liberecké brance Moravčík, kterého zákrokem zezadu srazil soupeřův stoper Dvořák, za což jej rozhodčí Jansa bez váhání vyloučil. Zhruba dvacetiminutovou přesilovku Boleslavští využili ke zvrácení skóre ve svůj prospěch. V 74. minutě Marešův nebezpečný centr zůstal ještě bez využití, ale o necelých deset minut později byl další centr tohoto hráče základem pro gól.
V 83. minutě po Marešově přesném centru završil Angelozzi svůj hattrick v tomto utkání a jeho průběžný stav srovnal na 3:3.
V 84. minutě po Hubínkově nezištné přihrávce dokončil zasloužený obrat skóre Mareš - 3:4.

Ve zbývajících minutách si Boleslavští tříbodový zisk už pohlídali.

Sestava FC Slovan Liberec B: Hnízdil - Bína, Michal, Dvořák, Šulc - Kosek (81. Daněk), Nešický Juzvak, Kazda - Ju (83. Mashike), Csáno.

Sestava FK Mladá Boleslav B: Hartych - Tvaroh (78. Glöckner), Kopa, Šimek, Rudzan - Moravčík, Komárek, Hubínek, Petr Mareš - Michal Mašek (53. Majer), Angelozzi (90. Lazarchuk).

Góly: 32. a 55. Ju Kanhyun, 36. Nešický - 21., 63. a 82. Angelozzi, 84. Petr Mareš

ŽK: Kosek - Kopa

ČK: Dvořák v 67. minutě

Rozhodčí: Jansa - Zita, Braun

Fanshop banner Fanshop banner