Boleslavští měli více sil a chuti a zaslouženě vyhráli
Klub

Boleslavští měli více sil a chuti a zaslouženě vyhráli

Redakce

V prvním poločase předváděli hráči obou týmů vlažný fotbal s mnoha nepřesnostmi a řídkými střeleckými pokusy. Krátce před pauzou se ujali vedení, které po změně stran zvýšili a zaslouženě si připsali tři body do třetiligové tabulky.

V úvodní desetiminutovce vraňanskou branku Hubínek přestřelil a Komárek po zemi minul. První střelecký pokus Vraňan předvedl ve 13. minutě Havránek z pětadvaceti metrů, a protože byl lehce tečovaný, kopal se první roh utkání. O minutu později po spolupráci Hubínka s Komárkem tvrdě vystřelil Mareš a brankář Vraňan byl u pravé tyče připravený. V 16. minutě na povedený Marešův centr vraňanský gólman nedosáhl a Hubínek ho nestihl. O chvíli později další Marešův střelecký pokus Měsíček zvládl. Ve 33. minutě Havránkova dělovka skončila v náručí boleslavského brankáře Markoviče. Na druhé straně se Hubínek pokusil o střelbu, ale nedůraznou ránu u pravé tyče Měsíček zkrotil. Ve 35. minutě Marešův centr spoluhráče nenašel a Měsíček si s ním poradil až na druhý dotyk. Ve 37. minutě Havránkovu dělovku Markovič jistě chytil.
Ve 38. minutě Boleslavští zaútočili po pravé straně a Tvarohův přízemní ostrý centr Angelozzi z malého vápna nasměroval k pravé tyči - 1:0.
Ve 40. minutě Rudzanův pas Mareš sice zpracoval, ale křížnou střelou z úhlu soupeřovu branku minul. Poločas se dohrál na vraňanské polovině hřiště, bohužel bez dalšího gólového efektu. Dvě minuty před přestávkou Mašek zamotal se dvěma protihráči uvnitř vraňanského vápna, ale přihrávkou spoluhráče před brankou nenašel.

Druhý poločas začal boleslavským rohem bez ohrožení soupeřovy branky. Boleslavští na deset minut sice zatlačili soupeře k jeho brance, ale neprosadili se. Kolem 54. minuty úspěšně čelili dvěma vraňanským rohům. V 57. minutě po Maškově přihrávce Hubínek vystřelil ze třiceti metrů a Měsíček vytlačil míč nad břevno. Následující roh rozehrál Mareš a skončil zraněním vraňanského brankáře Měsíčka a hráče Tenkla. Po ošetření oba pokračovali ve hře, avšak Tenkl jen šest minut, než požádal o vystřídání. V 61. minutě Hubínek poslal podle pravé lajny Tvarohu a jeho centr chytil u bližší tyče Měsíček. V 65. minutě Kafkovu ránu z dálky Markovič jistě lapil.
V 66. minutě po spolupráci s Maškem poslal Mareš elegantní oblouček za soupeřovu obranu, kde si míč zpracoval Angelozzi a navzdory tomu, že byl tísněn obráncem a vyběhl proti němu brankář, tak přízemní střelou téměř od koncové lajny zvýšil boleslavské vedení na 2:0.
Netrvalo dlouho a Boleslavští své vedení ještě navýšili.
V 69. minutě pomalou přihrávku mezi Drozdem a Havránkem vystihl Majer a sólo proti vraňanské brance zakončil přesně podle vyběhnuvšího Měsíčka - 3:0.
V 71. minutě trestný kop Vopata stáhnul gólman Markovič. V této fázi Boleslavští pod dojmem třígólového vedení polevili a soupeř je potrestal.
V 74. minutě vraňanský roh Vopat dobře rozehrál a Drozda šikovným volejem z necelých deseti metrů snížil na 3:1.
Ve zbývající čtvrthodince se však prokázala lepší fyzická kondice boleslavských fotbalistů, kteří vraňanskou touhu po zvratu ve vývoji utkání nepřipustili.
V 76. minutě pronikajícího Tvarohu podrazil uvnitř vraňanské šestnáctky Drozda a nařízený pokutový kop Mareš proměnil ráznou střelou k levé tyči - 4:1.
79. minutě po Rudzanově rohu Hubínkova střela z hranice vápna těsně minula pravou tyč vraňanské branky. V 80. minutě Kafkův průnik završený střelou do Markoviče vynesl Vraňanským roh, který však zakopli. V 86. minutě Tvarohův centr gólman Měsíček pouze vyrazil a Rudzanovu ránu bez přípravy do odkryté branky Drozda z lajny v poslední možné chvíli vykopl. V 88. minutě vraňanský útok zakončil Valenta nepřesně. V poslední minutě čerstvý Havlina běžel sám proti vraňanskému brankáři, ale neprostřelil jej. V závěru měli Boleslavští viditelně více sil a chuti, proto bez obtíží dovedli zápas do vítězství.

Sestava FK Mladá Boleslav B: Markovič - Tvaroh, Kopa, Rudzan, Moravčík - Komárek, Michal Mašek, Hubínek, Mareš (81. Glöckner) - Majer (72. Lazarchuk), Angelozzi (83. Havlina).

Sestava TJ Slovan Velvary: Měsíček - Valenta, Luong, Drozda, Chábera - Vopat, Tenkl (63. Šollar), Havránek, Ptáček (56. Duong) - Stárek (46. Schneider), Kafka.

Góly: 38. a 66. Angelozzi, 69. Majer, 76. Mareš (z pokutového kopu) - 74. Drozda

Rozhodčí: Fojtík - Vít, Tryzna

Fanshop banner Fanshop banner