Při jasné výhře byl Lukáš Mašek u čtyř z pěti gólů
Klub

Při jasné výhře byl Lukáš Mašek u čtyř z pěti gólů

Redakce

Boleslavští dorostenci proti soupeři ze dna tabulky začali s oprávněným sebevědomím a po brzkém vedení dovedli své třetí mistrovské utkání do prvního vítězství nové sezóny. U čtyř z pěti gólů byl Lukáš Mašek, na jeden přihrál, tři sám dal.

Vstup do utkání se boleslavským dorostencům povedl nad očekávání dobře, neboť první ofenzivní akci završili gólem.
Ve 2. minutě po Maškově nezištné přihrávce od koncové lajny Dohalský ranou bez přípravy otevřel skóre - 1:0.
Karvinští byli blízko vyrovnání v 9. minutě, kdy Teplanovu ránu z levého křídla boleslavský gólman Lichtenberg vyrazil k protihráči, ale Klváček netrefil odkrytou branku. Následoval neúprosný boleslavský tlak na karvinskou branku. Ve 12. minutě po Vlkově centru Mašek hlavičkoval těsně vedle. O dvě minuty později první rohový kop karvinský brankář Fabisz vyboxoval mimo vápno, Boleslavští však zůstali na míči a jejich akci zakončil Stránský lobem přes brankáře i bránu.
Ve 20. minutě Dohalského přetažený rohový kop Coňk vrátil před soupeřovu branku a Mašek z pár kroků zvýšil boleslavské vedení na 2:0.
Ve 23. minutě boleslavský útok po levé straně odtáhl Leitl a po spolupráci se Stránským se k zakončení dostal Mašek, jehož rána se tečí od jednoho z protihráčů dostala mimo dosah brankáře - 3:0.

Ve 25. minutě Karvinští zaútočili z levé strany a povedený centr Teplan bez přípravy nepovedeně nasměroval tak, že míč po vysokém oblouku skončil na břevně Lichtenbergovy branky. V příští minutě po Dohalského rohu Stránského volej karvinský brankář Fabisz reflexívně vytlačil nad břevno. Teprve ve 30. minutě kopali Karvinští svůj první roh a o deset minut později další dva. Ani jeden nevyužili ke skórování a poločas se dohrál za jednoznačného boleslavského vedení.

Druhý poločas byl herně vyrovnanější, než první, ovšem góly padaly zase jen do karvinské branky. Už tři minuty po změně stran dopravili Boleslavští po kombinační akci míč do soupeřovy branky, ale rozhodčí gól neuznali kvůli ofsajdu. V 51. minutě karvinský Zych z dobré pozice vystřelil hodně nepřesně. V 55. minutě Stránský před protivníkovou šestnáctkou prokličkoval přes tři obránce a po jeho přihrávce se Mašek ocitl sám před karvinským brankářem, ale pouze jej nastřelil. V 64. minutě měli Karvinští výhodu trestného a následně dvou rohových kopů, všem třem standardním situacím se boleslavská defenzíva ubránila. Stejně tak odolala dvěma rohům kolem 70. minuty. V 77. minutě rozhodčí Matějček nařídil proti karvinské brance nepřímý trestný kop z místa uvnitř šestnáctky, ale Boleslavští tuto příležitost ke skórování nevyužili.
V 79. minutě Vostřel poslal do úniku po levé straně Pažouta, jehož přízemní ránu Fabisz s velkými obtížemi vyrazil do místa, kde byl nikým nehlídaný Mašek a ten snadno do odkryté branky zkompletoval svůj hattrick v tomto zápase - 4:0.
Deset minut před koncem Boleslavští promarnili rohový kop. Nadále neúnavně pokračovali v útočné aktivitě proti odevzdanému soupeři.
V 84. minutě Hrušovský stáhl Stránského, a protože se tak stalo v karvinském velkém vápně, sudí Matějček bez otálení nařídil pokutový kop, který o minutu později Pažout jistě proměnil - 5:0.

Sestava FK Mladá Boleslav U19: Lichtenberg - Vlk (81. Pechanec), Velička, Coňk, Leitl (81. Kadlec) - Vostřel, Plucha - Slabyhoud (71. Pažout), Dohalský (67. Novotný), Stránský - Lukáš Mašek.

Sestava MFK Karviná U19: Fabisz - Fukala (34. Rychtařík), Packo, Dadak, Motyčka - Jurčák, Brezina (59. Hrušovský) - Molitorisz (24. Siedlok), Klváček, Teplan (59. Marciňa) - Zych.

Góly: 20, 23. a 79. Lukáš Mašek, 2. Dohalský, 85. Pažout (z pokutového kopu)

ŽK: Jurčák, Zych, Molitorisz

Rozhodčí: Matějček - Řeháček, Janda

Fanshop banner