Po remíze v Hradci vysoko prohráli v Opavě
Klub

Po remíze v Hradci vysoko prohráli v Opavě

Redakce

Ani ve druhém mistrovském utkání nového ročníku celostátní dorostenecké ligy boleslavští nejstarší dorostenci nevyhráli a se ziskem jediného bodu za remízu v Hradci Králové jsou na čtvrté příčce od konce šestnáctičlenné tabulky.

První poločas byl delší dobu plný vyčkávání. Boleslavské družstvo drželo více míč, ale nedařila se mu kombinace a hráčům míče uskakovaly od kopaček, takže se při těchto nepřesnostech nedostávali do šancí. K obrovské gólové příležitosti si pomohli standardkou. Po Dohalského rohu se k míči dostal Novotný, za jehož střelou těsně mimo brankovou konstrukci se opavský gólman jen ohlédl. V nudné první půli šla do vedení Opava z ničeho nic.
Ve 39. minutě po dlouhém brankářově nákopu se míč dostal za boleslavskou obranu a po Pluchově faulu ve vápně dal Hanel z pokutového kopu vedoucí opavský gól - 1:0.
Obrovskou šanci na vyrovnání Boleslavští neproměnili ve 45. minutě, kdy Slabyhoud uháněl sám na soupeřovu branku, ale trefil jen brankářovy nohy a kopal se pouze další roh.

Do druhého poločasu vtrhl boleslavský tým se snahou po vyrovnání, ale stal se opak. Opava šla brzy po přestávce opět velmi lacino do dvoubrankového vedení.
V 59. minutě se prosadil opavský Kramář - 2:0.
Boleslavský tým po druhém inkasovaném góle upadl do křeče. Opavští vsadili na rychlé protiútoky, ze kterých dva proměnili a vedení navýšili až na čtyřgólový rozdíl, nejprve úspěšně střílel Silber a o pět minut později svým druhým gólem v tomto střetnutí Kramář - 4:0.
Boleslavští prohru snížili až těsně před koncem po krásné individuální akci Tykvy a střele Stránského na přední tyč - 4:1.

Hodnocení trenéra Davida Vavrušky pro boleslavské dorostence příznivé nebylo: „Dnes jsme nevypadali dobře, zlobila nás technika, odskakovaly nám lehké míče a tím vázla i celá kombinace. Dnes nám nešlo skoro nic, podali jsme dost podprůměrné individuální výkony a z nich se dobrý týmový výkon složit nedá."

Sestava FK Mladá Boleslav U19: Lichtenberg - Vlk, Coňk, Plucha (46. Lukáš Mašek), Pechanec - Slabyhoud, Vostřel (70. Kadlec), Dohalský, Leitl (75. Velička) - Novotný (55. Tykva)- Stránský.

Sestava SFC Opava U19: Bega - Jaroszek, Hanel, Kramář (86. Stříbný), Schwarz (86. Manderla) - Silber, Smilek (86. Hrdlička), Latka (57. Latoň), Blažej - Dujsík (78. Židek), Němec.

Branky: 59. a 81. Kramář, 39. Hanel (z pokutového kopu), 76. Silber - 88. Stránský

ŽK: Smilek, Blažej - Plucha, Pechanec

Rozhodčí: Machálek - Zaoral, Kouřílek

Fanshop banner