Vstup do soutěže za tři body
Klub

Vstup do soutěže za tři body

Redakce

V prvním kole České dorostenecké ligy boleslavští šestnáctiletí dorostenci porazili o rok staršího soupeře z Ústí nad Labem. Ostrostřelec Jakub Havlas se na tom podílel čtyřmi góly.

Úvod utkání patřil západočeskému soupeři, který byl nebezpečný a trestal boleslavskou nepřesnost šancemi. Ale první branku vsítil boleslavský Havlas a od té chvíle jeho spoluhráči převzali otěže utkání. Dalšími dvěma Havlasovými góly se Boleslavští dostali do tříbrankového vedení, načež Ústečtí snížili na rozdíl branky, aby posléze s chutí střílející Havlas těsně před pauzou zařídil boleslavské odskočení do dvoubrankového rozdílu.
Podobně divoký, především herně, byl i druhý poločas, který přinesl sice méně branek, ale šancí a zajímavých momentů bylo na obou stranách přehršel.

V očích boleslavského trenéra Jaroslava Machače bylo vítězství zasloužené: „Za tři body jsem pochopitelně rád, klukům vítězství moc přeji. Věřím, že výhra je zasloužená. Dle mého názoru jsme měli více ze hry a více šancí. Přesto byl soupeř kvalitní a nebezpečný. Několikrát jsme mu dovolili dostat se do šance až příliš lacino. Zároveň jsme přes územní převahu stále kazili jednoduché věci a přicházeli lacině o míče. Chybí nám trpělivost při vedení útoku a řešení finální fáze hry."

Sestava FK Mladá Boleslav U16: Zaplatílek - Juhaňák (75. Kavan), Švejnoha, Pavlíček, Soukup - Naďo, Kasáček (65. Částka), Straka (65. Hájek) - Havlas, Trajkovski (54. Gnip), Sofín (54. Bažo).

Sestava FK Ústí nad Labem U17: Berjak - Hofbauer, Pěček (13. Ivanovskii), Šístek (46. Kožíšek), Růžička, F. Štengel (67. Urbánek), Z. Štengel (84. Lain), Jiří Zápotocký, Jaroslav Zápotocký, Vršata, Hradiský.

Branky: 13., 15., 19. a 43. Havlas, 90. Kavan - 26. Jaroslav Zápotocký, 38. Ivanovskii, 85. Vršata.

ŽK: Šístek, Jaroslav Zápotocký, Z. Štengel

Rozhodčí: Pekař - Vender, Budař

Fanshop banner