Zdařilý tříbodový start do mistrovské sezóny
Klub

Zdařilý tříbodový start do mistrovské sezóny

Redakce

První mistrovské utkání s dvěma herně rozdílnými poločasy těsně vyhráli mladoboleslavští osmnáctiletí dorostenci nad týmem převážně devatenáctiletých protihráčů z Ústí nad Labem.

První poločas patřil mladoboleslavskému družstvu. Jeho hráči aktivně napadali soupeře a už ve 4. minutě se jim to vyplatilo. Po dobrém presinku soupeřem ztracený míč získal Gregor, kterého ústecký brankář fauloval.
Nařízený pokutový kop Gregor proměnil v boleslavské vedení - 1:0.
Hned o tři minuty později mohl Gregor zvýšit náskok svého týmu, ale sám se před brankářem vytlačil z dobré střelecké pozice a minul branku. V 16. minutě měli první šanci Ústečtí, ale jejich kapitán pohotovou střelou netrefil boleslavskou branku. V 18. minutě zahodil boleslavský Jakub Vlček obrovskou šanci, neboť nevyužil ke skórování samostatný nájezd a pro boleslavské družstvo následoval skoro vzápětí trest.
Ve 26. minutě se po ústecké standardní situaci prosadil Černý hlavou a vyrovnal na 1:1.
Ve 36. minutě mohl strhnout vedení na boleslavskou stranu Gregor, ale hlavičkoval ve velmi dobré šanci mimo branku. Ve 40. minutě Ústečtí zopakovali vyrovnávací akci, ale Černý ze stejné pozice tentokrát minul branku.

Druhý poločas patřil více hráčům z Ústí nad Labem. Byli aktivnější, lépe sbírali odražené míče a dostali tak boleslavské protivníky pod tlak. Hned ve 46. minutě podržel boleslavský tým brankář Karmazín, který vychytal západočeského útočníka v obrovské šanci. O dvě minuty později se opět blýskl Karmazín chycením dalekonosné střely. Největší šanci na získání vedení promarnili Severočeši v 62. minutě, kdy nastřelili břevno boleslavské branky. Tentokrát platilo známé fotbalové rčení „Nedáš - dostaneš" v boleslavský prospěch.
V 68. minutě si za obranu hostí naběhl Smožanyk a nezištně přihrál před branku Kubátovi, který byl na hřišti sotva deset minut a ústeckého brankáře prostřelil na přední tyči - 2:1.
Největší a poslední šanci na vyrovnání promarnili Ústečtí v 85. minutě. Brankář Karmazín bravurně zneškodnil střelu z blízka a míč kutálející se po brankové čáře stoper Holakovský odkopl jen na hranici velkého vápna, odkud odkrytou branku netrefil dobíhající ústecký hráč. Tři body tak zůstaly doma v Mladé Boleslavi.

Boleslavský trenér Marek Maňas neskrýval spokojenost s plným bodovým ziskem: „Jsme moc rádi, že se nám povedl vstup do soutěže. Tři body proti kvalitnímu soupeři potěšily. Co nás těší ještě více, je náš výkon. Hlavně v prvním poločase jsme si vytvořili dostatek šancí, dařila se nám výstavba útoků a celkově se po celé utkání hrál koukatelný fotbal. Ve druhé půli se ukázala síla soupeře a s dávkou štěstí jsme ubránili některé útoky Army. Poté jsme utkání rozhodli po brejkové situaci. Tři body jsou pro náš tým odměna za výborně odvedenou práci."

Sestava FK Mladá Boleslav U18: Karmazín - Kadlec, Velička, Holakovský, Chládek (57. Roháček) - Petr Hradec (85. Filip Vlček), Zedníček, Jakub Vlček, Daniel Hradec (57. Kubát) - Smožanyk, Gregor (82. Svoboda).

Sestava FK Ústí nad Labem U19: Patka - Kalous, Jahodář (80. Panocha), O. Černý, Berky (55. T. Jirák) - A. Černý - Leden (64. L. Jirák), Kubín (64. Šmilauer), Baláž, Beneš (80. Hradiský) - Fuč.

Branky: 6. Gregor (z pokutového kopu), 68. Kubát - 27. A. Černý

Rozhodčí: Pekař - Budař, Vendel

Fanshop banner