Těsná výhra v prvním duelu o body
Klub

Těsná výhra v prvním duelu o body

Redakce

Boleslavské béčko zahájilo mistrovskou třetiligovou sezónu vítězně, když vyrovnaný souboj s východočeským protivníkem rozhodl deset minut před koncem Rudzan.

Utkání začali Boleslavští odvážně a již ve 3. minutě měli gólovou šanci, ale Angelozzi hlavičkoval těsně na břevno soupeřovy branky. V příštích minutách sice Hradečtí hru vyrovnali, postupně měli i mírnou převahu a byli častěji na míči, ale boleslavská defenzíva pracovala spolehlivě. Ve 32. minutě Majerovu ránu do středu branky hradecký gólman Mach snadno kryl.

Po přestávce aktéři pokračovali ve svižném a herně vyrovnaném fotbalu s minimem šancí. Utkání tak směřovalo k bezgólové plichtě a následnému penaltovému rozstřelu. Deset minut před koncem Hradečtí propásli jednu z mála příležitostí, když po rozehraném trestném kopu mumraj před boleslavskou brankou ke skórování nevyužili, čehož o minutu později litovali. Boleslavští se ubránili rázným odkopem a rychlý protiútok po Bičištěho ostrém centru završil zdařilým bodlem Rudzan - 0:1.

Sestava FC Hradec Králové B: Mach - Finěk, Kosař, Locker, Vyšehrad - Vobejda - Mahr, Doležal, Kejř, Dominik Bičiště (81. Sokol) - Vozáb (69. Chocholatý).

Sestava FK Mladá Boleslav B: Hartych - Tvaroh, Kopa, Glöckner, Rudzan - Schettl, Komárek - Moravčík, Majer, Ondřej Bičiště (82. Lukáč) - Angelozzi (90. Lazarčuk).

Gól: 81. Rudzan

ŽK: Kosař, Locker

Rozhodčí: Šulcová - Radina, Vyhnanovský

Fanshop banner