Na úvod ligového ročníku výprask ve vršovickém Ďolíčku
Klub

Na úvod ligového ročníku výprask ve vršovickém Ďolíčku

Redakce

Nečekaně vysoko prohráli boleslavští fotbalisté ve vršovickém Ďolíčku, kde ve své prvoligové historii vyhráli pouze třikrát, naposledy před více než dvěma roky. Bohemians je tentokrát předčili elánem, nasazením a především střeleckou produktivitou.

První poločas gólově vyzněl pro Bohemians, ačkoli ho Boleslavští začali aktivněji. V úvodní pětiminutovce však Drchal hlavičkoval vedle pravé tyče a Budínský střílel těsně nad branku. V 9. minutě první roh Bohemians rozehraný Schumacherem proskákal boleslavským brankoviště naštěstí neškodně.
Ve 13. minutě Túlio na vlastní polovině hřiště chyboval v rozehrávce, Tataevova snaha chybu napravit rázným odkopem nevyšla a ve finále svižné vršovické kombinace Puškáč z úhlu dělovkou pod břevno překonal Mikulce - 1:0.
Následovala oboustranně jalová fáze utkání, po které se probudili dříve Bohemians. Po Levinově trestném kopu z levé strany viděl sudí Rejžek ve shluku hráčů faul boleslavského beka Jakuba Klímy a nařídil penaltu.
Ve 31. minutě kapitán vršovického týmu Jindřišek přízemní ranou k levé tyči, kam se Mikulec neúspěšně vrhnul, pokutový kop proměnil - 2:0.
Boleslavští působili hodně zaskočeně a byli nejistí v kombinaci. Bohemians naopak hýřili aktivitou a neúnavně se tlačili k soupeřově brance. Ve 38. minutě brankář Mikulec vytáhl nad břevno Puškáčovu ránu a o minutu později byl dříve u míče, než za povedeným pasem sprintující vršovický útočník. Necelých pět minut před přestávkou dostali Bohemians míč už potřetí za Mikulcova záda, ale rozhodčí Rejžek gól neuznal kvůli ofsajdu.

Druhý poločas začal dvěma šancemi, na každé straně po jedné. Puškáče vychytal u levé tyče Mikulec a vzápětí po Maškově centru Ikaunieks hlavičkoval těsně vedle branky Bohemians. Zkraje druhého dějství se útoky přelévaly od jedné branky ke druhé. Puškáč ani Schumacher nevyzráli na Mikulce. Výtečný centr Jiřího Klímy nevyužili Drchal a Mašek. Brankář Mikulec si poradil v 59. minutě s Bartkovou střelou a o tři minuty později i s Vaníčkovým zakončením.
V 75. minutě Bohemians zaútočili podle postranní lajny přes Fulneka a ve finále bleskového útoku Bartkova střela tečovaná Tataevem zapadla k pravé tyči mimo Mikulcův dosah - 3:0.
Boleslavské snažení bylo marné. Po Zahustelových centrech v 77. minutě Janošek neprostřelil obětavě bránícího beka a o chvíli později Maškovo zakončení těsně minulo pravou tyč. V příští minutě Budínského pokus do středu branky snadno zneškodnil Le Giang.
V 83. minutě Bohemians dokonali zkázu boleslavského mužstva po zdárném útoku po pravém křídle, odkud odcentroval Vaníček a u vzdálenější tyče Dostál, jenž byl na hřišti pouhé tři minuty, protlačil míč do boleslavské branky - 4:0.
Boleslavskou marnost charakterizovala akce v 84. minutě, kdy Zahustel od koncové lajny přihrál v šestnáctce osamocenému Budínskému a ten z deseti metrů přestřelil branku. Čestného úspěchu se Boleslavští nedočkali ani z závěrečných minutách po Janoškově rohu a Ikaunieksově nepřesné střele.

Sestava FK Mladá Boleslav: Mikulec - Jakub Klíma (41. Dominik Mašek), Mazuch (65. Gabriel), Tataev, Fulnek - Janošek, Túlio (41. Ikaunieks) - Zahustel, Budínský, Jiří Klíma (72. Kulhánek) - Drchal (65. Douděra).

Sestava Bohemians Praha 1905: Le Giang - Bartek, Köstl, Bederka, Schumacher (80. Dostál) - Jindřišek - Hronek (80. Nečas), Vacek (88. Vondra), Levin, Vaníček (85. Novák) - Puškáč (85. Osmančík).

Góly: 13. Puškáč, 31. Jindřišek (z pokutového kopu), 75. Bartek, 83. Dostál

ŽK: Köstl - Jakub Klíma, Mazuch, Dominik Mašek

Rozhodčí: Rejžek - Caletka, Horák

Fanshop banner