Trenér i hráči se těší na ligový start
Klub

Trenér i hráči se těší na ligový start

Redakce

Generálka na ligový start se boleslavským fotbalistům vyvedla. Varnsdorf, který se v uplynulém ročníku do poslední chvíle zachraňoval v druhé lize, jednoznačně přehráli a porazili ho, aniž inkasovali gól. Všem je jasné, že ligová premiéra ve vršovickém Ďolíčku bude mnohem náročnější.

Trenér FK Mladá Boleslav Jozef Weber přiznal nervozitu, ale sice tak malou, že ji jedním dechem označil za zdravou. „Letos je v té nervozitě nový prvek způsobený obavami z covidu, všichni myslíme na to, abychom prošli povinnými testy a mohli vůbec do ligových utkání nastoupit. Přeji si, aby mohlo na fotbal do ochozů stadionů chodit co nejvíce lidí, ale to bohužel v současné době neovlivníme," řekl Jozef Weber a na dotaz, zda se přes netušené covidové problémy na ligu těší, odvětil: „Neznám trenéra, který by se na start nové sezóny netěšil."
O složení mužstva má podle vlastních slov Jozef Weber jasno, ale nepotvrdil, že se v neděli 23. srpna proti Bohemians postaví tým ve shodné sestavě, v jaké přemohl druholigový Varnsdorf.
Obranu by měl dirigovat aktuálně nejzkušenější zdravý fotbalista mladoboleslavského kádru Ondřej Mazuch (starší je jen Matějovský v rekonvalescenci po operaci achilovky). „Budeme se snažit, abychom v porovnání s předchozím ročníkem více gólů dávali a méně jich dostávali. Posílili jsme v ofenzívě návratem Mešanoviče, příchodem Zahustela a Drchala. I všichni ostatní nováčci do mužstva zapadli a tak věřím, že budeme hrát dobře," pravil Ondřej Mazuch, jenž se cítí zdravotně fit, čehož důkazem je, že v letní přípravě odtrénoval všechno naplno.
Jedním z ofenzivních trumfů mladoboleslavského týmu, jenž je druhý nejmladší v současné osmnáctičlenné tuzemské FORTUNA:LIZE, by měl být Václav Drchal, jedenadvacetiletý forvard hostující z pražské Sparty. V letním přestupním termínu o jeho angažování usilovalo několik českých klubů. „Mladou Boleslav jsem si vybral, protože hraje útočný fotbal a to se mi líbí. Boleslavský klub měl o mě velký zájem, což mě potěšilo, a s manažerem panem Paskou jsme se domluvili, že působení v Mladé Boleslavi bude pro mě ideální. S předstihem jsem věděl, že půjdu ze Sparty na hostování a chtěl jsem být od začátku přípravy v novém týmu, ve kterém bych měl působit. Za první tři týdny jsem v Mladé Boleslavi moc spokojený a věřím, že pro mě i pro klub to bude dobrý," uvedl Václav Drchal před prvním podzimním mistrákem. Pochvaluje si setkání se Zahustelem v jednom týmu a těší se na spolupráci s tvořivým halvem Budínským. A s jakými ambicemi jde do fotbalového ročníku 2020-21? „Máme v Boleslavi silný tým. Když se bude dařit, mohli bychom udělat třetí místo. Mezi mé ryze osobní ambice patří být zdravý, aby se mně herně dařilo a dal jsem co nejvíce gólů. A třešničkou by bylo skončit alespoň podzim před Spartou," dodal Václav Drchal.

Fanshop banner