Tři posily z pražské Sparty
Klub

Tři posily z pražské Sparty

Redakce

Ofenzivní záložník Ondřej Zahustel, defenzivní záložník Jiří Kulhánek a útočník Václav Drchal přišli v letošním letním přestupovém termínu do FK Mladá Boleslav na hostování z AC Sparta Praha.

Devětadvacetiletý Ondřej Zahustel je mladoboleslavský rodák, který pár dnů po svých osmnáctinách byl létě 2009 zařazený do prvoligového týmu FK Mladá Boleslav jako talentovaný útočník či ofenzivní záložník. Na začátku kalendářního roku 2016 přestoupil do AC Sparta Praha, kde čím dál častěji nastupoval na pozici krajního obránce. Po zranění a rekonvalescenci hostoval na jaře 2020 na Slovácku, v jehož dresu si na hřišti libereckého Slovanu v letošním květnu zlomil ruku. Na reprezentační úrovni si připsal jeden start s dvěma góly za U21 a tři starty s jedním gólem za dospělé áčko. Ze Sparty do Mladé Boleslavi přišel zatím jen na půlroční hostování.

Čtyřiadvacetiletý Jiří Kulhánek je pražský rodák, jenž fotbalově vyrostl v AC Sparta Praha, kde prošel žákovskými a dorosteneckými kategoriemi. V soutěžním ročníku 2015-16 byl členem kádru sparťanské juniorky, která vyhrála český titul v dnes již neexistující juniorské lize. Později prošel čtyřmi kluby jako hostující hráč: druholigovým FC Sellier&Bellot Vlašim (2016-17), prvoligovým FC Slovan Liberec (2017), slovenským FC Spartak Trnava (2018), prvoligovým SK Dynamo České Budějovice (2019-20). V létě 2020 přichází na roční hostování s opcí do FK Mladá Boleslav.

Jedenadvacetiletý Václav Drchal se narodil v Českých Budějovicích. Ještě v dorosteneckém věku přestoupil v červenci 2016 z SK Dynamo České Budějovice do AC Sparta Praha a v soutěžním ročníku 2017-18 nastřílel za sparťanský starší dorost U19 šestadvacet gólů. Zimní přípravu zkraje roku 2018 absolvoval s prvoligovým týmem a v únoru při své premiéře ve FORTUNA:LIZE premiérově skóroval do branky Slovácky. Bohužel v květnu 2018 si přetrhl kolenní vaz a na hřiště se vrátil po půlroční rekonvalescenci až v prosinci. Proto má ve sparťanském dresu odkopaných jenom sedmnáct prvoligových zápasů, v nichž čtyřikrát skóroval. V letošním létě ze Sparty přišel do Mladé Boleslavi na roční hostování.

Fanshop banner