Dva perspektivní fotbalisté z Plzně
Klub

Dva perspektivní fotbalisté z Plzně

Redakce

Ze západočeského klubu FC Viktoria Plzeň ke středovému hráči Dominiku Janoškovi, který po půlročním působení v FK Mladá Boleslav prodloužil své hostování o další rok, přibyl obránce Šimon Gabriel, jenž se v FK Mladá Boleslav domluvil také na ročním hostování.

Dvaadvacetiletý záložník Dominik Janošek je odchovancem FC Zbrojovka Brno a přes 1. FC Slovácko přišel v červnu 2019 do FC Viktoria Plzeň. Česko reprezentoval ve třech věkových kategoriích (U19, U20 a U21). V nejvyšší tuzemské lize již odehrál třiašedesát utkání a dal dva góly, z toho čtrnáct utkání bez skórování za FK Mladá Boleslav v jarní sezóně 2020. V letošním únoru přišel z Plzně do FK Mladá Boleslav původně na půlroční hostování, které v aktuálním letním přestupním termínu prodloužil o rok s platností do 30. června 2021.

Devatenáctiletý obránce Šimon Gabriel je sparťanským odchovancem, který však v sedmnácti letech přestoupil do FC Viktoria Plzeň a od ledna 2020 patří do plzeňského prvoligového kádru. Jeho bratrské dvojče Adam Gabriel zůstal dosud v pražské Spartě. Jsou synové Petra Gabriela, někdejšího obránce českých klubů FC Viktoria Žižkov, AC Sparta Praha, FK Teplice a německých klubů 1. FC Kaiserslautern, DSC Arminia Bielefeld, jenž za českou reprezentaci v letech 1995-2000 v deseti zápasech jednou skóroval. Šimon Gabriel přišel z Plzně do Mladé Boleslavi na roční hostování s platností do 30. června 2021.

Fanshop banner