Herně vyrovnané střetnutí rozhodl jediný gól druhého poločasu
Klub

Herně vyrovnané střetnutí rozhodl jediný gól druhého poločasu

Redakce

Mladoboleslavští sedmnáctiletí dorostenci poslední přípravné utkání prohráli s pardubickými protivníky na hřišti v Rozhovicích. Po celou dobu se hrál vyrovnaný zápas, který nakonec dotáhl do vítězného konce pardubický tým.

V prvním poločase šli do vedení Boleslavští a udrželi ho necelých deset minut. V 10. minutě po Fořtově centru z levé strany Howard sám před soupeřovou brankou hlavičkoval vedle. O dvě minuty později na druhé straně hřiště osamocený hráč netrefil prázdnou boleslavskou branku.
V 19. minutě po individuálním průniku Nováka a následném faulu Poláček pokutovým kopem vstřelil úvodní branku zápasu - 0:1.
Ve 21. minutě po krásné Novákově kolmé nahrávce se ocitl sám před pardubickou brankou Malý, ale trefil pouze brankáře. Ve 24. minutě po průniku z levé strany a faulu v boleslavském pokutovém území zahrával penaltu i pardubický Brdička, brankář Burgert jej však vychytal.
Ve 26. minutě po centru z pravé strany a následné důrazné hlavičce pardubického útočníka byl gólový účet srovnaný - 1:1.
Ve 28. minutě byl v pardubické šestnáctce opět faulován individuálně pronikající Novák, ale rozhodčí další pokutový kop neodpískal. Ve 38. minutě po kolmé nahrávce Šoufka utíkal sám na branku Novák a v jasné šanci předložil před prázdnou branku pro Howarda, ale ten bohužel míč špatně trefil.

Ve druhém poločase padl jeden gól, bohužel do boleslavské branky.
V 65. minutě Pardubičtí zaútočili po pravé straně a po centru před boleslavskou branku zcela osamocený hráč skóroval na 2:1.
V 75. minutě po hezké boleslavské kombinaci středem hřiště se dostával do velké šance Novák. Pardubický obránce zatáhl za ruční brzdu a jako poslední defenzivní hráč předvedl natolik ostrý faul, že Nováka zranil a zcela jej pro zbytek utkání vyřadil ze hry. Rozhodčí faulujícího hráče nepotrestal a místo prohřešku vytáhl mimo šestnáctku. Následný trestný kop z hranice pokutového území Poláček napálil do hráčské zdi. V 80. minutě po rychlém protiútoku se dostal do šance pardubický tým, jehož hráč boleslavskou branku netrefil. V 83. minutě další pardubický rychlý protiútok zlikvidoval brankář Bubák. V 85. minutě po centru z pravé strany se ocitl sám před pardubickou brankou Štěrba, ale jeho zakončení hlavou postrádalo razanci a přesnost.

Komentář boleslavského trenéra Martina Mrvíka byl tentokrát velmi stručný: „Hrálo se vyrovnané utkání v dobrém tempu. O výsledku rozhodla větší efektivita a agresivita soupeře."

Sestava FK Mladá Boleslav U17 v 1. poločase: Burgert - Tvrdý,Vaníček, Poláček, Fořt - Kareš, Šoufek, Filip, Novák - Howard, Malý.
Sestava FK Mladá Boleslav U17 v 2. poločase: Bubák - Tvrdý, Vaníček (80. Malý), Poláček, Štěrba - Lenikus (60. Novák, 75. Kareš), Šoufek (60. Filip), Šimek, Bačinský - Strnad, Křížek.

Branka FK MB U17: Poláček

Fanshop banner