Kvalitnímu fotbalu chyběly góly
Klub

Kvalitnímu fotbalu chyběly góly

Redakce

Vyrovnané a kvalitní utkání z obou stran branku nepřineslo. Přes poměrně slušnou kvalitu obou týmů ve středu pole se ani jeden z nich nedokázal prosadit v pokutovém území před soupeřovou brankou.

Obrovských gólových šancí bylo jako šafránu. Ve 12. minutě se po hrubé chybě v boleslavské rozehrávce řítil hráč Pardubic sám na branku, ale Lichtenberg družstvo podržel. V 15. minutě měli velkou šanci mladoboleslavští po Dohalského rohovém kopu, ale střelu úplně volného Novotného vykopl pardubický obránce z brankové čáry. Ve 20. minutě se Boleslavští opět prosadili po standardní situaci, ale Velička hlavičkoval těsně vedle.
Ve 48. minutě v pardubické šanci se zakončení hlavičkujícího hráče nevešlo mezi tyče boleslavské branky. V 78. minutě se povedlo Dohalskému rozehrání rohového kopu a Novotný opět netrefil branku. V 83. minutě hráč Pardubic přestřelil boleslavskou branku z velkého vápna. Poslední šanci utkání neproměnil v 90. minutě boleslavský Smožanyk, jehož střelu zblízka po centru Leitla z levé strany pardubický brankář chytil.

Hodnocení boleslavského trenéra Davida Vavrušky: „Vyrovnané utkání, ve kterém chtělo jen to, abychom si při velmi dobré výstavbě a vedení útoků vypracovali brankové šance. Ty jsme měli jen ze standardních situací. Ze hry jsme v pokutovém území soupeře nebezpeční nebyli. Mám velkou radost, jak utkání zvládli Velička s Pluchou na pozicích stoperů, když nám v utkání chyběli hned tři hráči zadní čtyřky."

Sestava FK Mladá Boleslav U19: Lichtenberg (60. Karmazín) - Vlk, Velička, Plucha, Leitl - Novotný , Snížek (75. Smožanyk), Vostřel (80. Kühmel), Slabyhoud (60. Kadlec) - Dohalský - Nykodým (75. P. Hradec).

Fanshop banner