Přehlídka hrubých chyb v defenzívách
Klub

Přehlídka hrubých chyb v defenzívách

Redakce

V utkání bylo opět k vidění hodně branek, jak se stalo v letní přípravě u mladoboleslavského družstva U18 zvykem. Většina z nich padla po hrubých chybách v defenzivní činnosti.

První poločas Boleslavští prohráli. V 17. minutě boleslavská obrana po ztrátě nedohrála odražený míč ve vlastním velkém vápně a jen přihlížela, jak jdou Pardubice pohodlně do vedení - 0:1. O tři minuty později se vytasili s příšernou hrubou chybou i pardubičtí dorostenci. Při zpětné přihrávce svému brankáři si obránce nevšiml Gregora, který samostatný nájezd proměnil ve vyrovnání - 1:1. Pět minut před přestávkou Boleslavští rozehráli útok tak hrůzostrašně, že „namazali" přímo před vlastní branku protihráči a Pardubice opět pohodlně vedly - 1:2.

Chuť na vyrovnání po změně stran sebraly Pardubice boleslavskému týmu hned ve 48. minutě. Po pěkné akci, přihrávce pod sebe a střele z deseti metrů bylo skóre již o dvě branky v boleslavský neprospěch - 1:3. V 57. minutě se do kombinace před pardubickou brankou zapojil Barratt a nováček Miřatský, který připravil střeleckou pozici pro Svobodu - 2:3. V 66. minutě se Pardubičtí jednoduše a s přispěním boleslavské obrany, která jen sledovala soupeřovu kombinaci, dostali až úplně sami před brankáře Ulricha - 2:4. Přes veškerou snahu obou družstev se už ve zbývajícím čase skóre nezměnilo.

Boleslavský trenér Marek Maňas byl zklamaný: „Po prohře s kvalitním soupeřem nemohu zápas hodnotit pozitivně. Po celé utkání nám chyběla vyšší aktivita a odvaha v osobních soubojích a to hlavně před naší brankou. Stále se nám nedaří vyvarovat se chyb v rozehrávce. Soupeř byl jednoduše řečeno ve většině činností po celé utkání lepším než my.

Sestava FK Mladá Boleslav U18: Karmazin (30. Ulrich) - D. Hradec (46. Soukup), Holakovský, Kuhmel (46. Roháček), Kadlec (46. Chládek) - P. Hradec (46. Barratt), Ciolek (46. Král), Zedníček (46. F. Vlček), J. Vlček (46. Kubát) - Smožanyk (46. Miřatský) - Gregor (46. Svoboda).

Branky FK MB U18: Gregor, Svoboda

Fanshop banner