Prohra o tři góly byla ještě milosrdná
Klub

Prohra o tři góly byla ještě milosrdná

Redakce

Šestnáctiletí propadli výsledkově i herně v poslední přípravném utkání před zahájením mistrovské soutěže při střetnutí s pardubickými vrstevníky hraném na hřišti v Ohrazenicích.

Mezi oběma týmy byl nečekaný rozdíl naprosto ve všem. Mladoboleslavští mladší dorostenci tentokrát neměli svůj den, bohužel ani herní kvalitu, což vyjádřil i trenér Jaroslav Machač ve svém kritickém hodnocení: „Prohra byla zasloužená a ještě milosrdná. Pardubičtí spálili ještě moře šancí. Několikrát nás podrželi oba brankáři, kteří byli našimi jedinými konkurenceschopnými hráči. Soupeř byl běhavější, silovější, rychlejší, byl velmi kvalitní na míči, my si naopak v kombinaci neuměli vyhovět a byli nepřesní dvakrát ze tří pokusů. Bez nasazení se nedá hrát, chyběla nám nabídka, myšlenka, a proto jsme byli dopředu naprosto bezzubí. Stejně tak v obranné fázi, kde jsme nestíhali zachytávat soupeře, nabírání hráčů v pokutovém území je velký problém a ačkoliv si hráči sami určí, že dnes pozornost zaměří při bránění na souboj a repress, nic z toho k vidění nebylo. Bohužel to podtrhuje i strach hrát a obavy z chyb. Chyběl nám lídr, utkání jsme se zúčastnili, ale pro výkon a výhru šel pouze soupeř."

Sestava FK Mladá Boleslav U16: Dubský (46. Zaplatílek) - Juhaňák (46. Hájek), Švejnoha (46. Kavan), Pavlíček (68. Kasáček), Soukup (68. Havlas) - Kasáček (46. Gnip), Naďo, Částka (46. Straka) - Bažo (46. Majer), Havlas (46. Trajkovski), Oláh (46. Sofín)

Branky FK MB U16: Oláh, Majer

Fanshop banner