Zasloužená výhra v generálce na ligu
Klub

Zasloužená výhra v generálce na ligu

Redakce

Poslední letní přípravné utkání, čili generální zkoušku před startem ligové podzimní sezóny mladoboleslavští fotbalisté absolvovali na domácím hřišti proti druholigovému Varnsdorfu. V dusném srpnovém nedělním podvečeru vyhráli třígólovým rozdílem.

Do prvního poločasu vběhli boleslavští fotbalisté s elánem a druholigového protivníka kombinačně přehrávali. V 9. minutě Jiří Klíma zachytil soupeřovu přihrávku a jeho střelu z necelých dvaceti metrů gólman Vaňák vytlačil nad břevno. První boleslavský roh rozehrál Janošek a Varnsdorfští ho snadno ubránili.
V 11. minutě boleslavský ťukes v soupeřově šestnáctce skončil podražením Budínského, za které sudí Pechanec nařídil pokutový kop a ten Drchal napálil do pravé tyče varnsdorfské branky.
Po neproměněné penaltě Boleslavští na pár minut znejistěli a v kombinacích chybovali častěji, než v úvodní desetiminutovce. Varnsdorfu se povedl útok zprava, Rudnytského centr Tataev odhlavičkoval a pokračování varnsdorfského útoku zarazili sudí kvůli ofsajdu.
Ve 30. minutě po kombinaci na pravé straně přihrál Jakub Klíma do středu hřiště Túliovi, jemuž soupeř dopřál čas a prostor k přípravě střelby a brazilský záložník z pětadvaceti metrů vymetl levou šibenici, kam se Vaňák marně natahoval - 1:0.
Zanedlouho se Boleslavští prosadili podruhé.
Ve 34. minutě Drchal v běžeckém souboji přetlačil stopera Zbrožka, zdařilou kličkou se vyhnul vyběhnuvšímu gólmanovi a z úhlu přesně zamířil do opuštěné branky - 2:0.
Teprve ve 43. minutě se Boleslavští dopustili prvního faulu, který sudí ocenil nařízením trestného kopu, ale Bredův centrovaný míč z rohu vápna neškodně proletěl mimo boleslavskou branku. V poslední poločasové minutě kopal Janošek pátý roh, který skončil stejně, jako čtyři předchozí bez nebezpečné koncovky.

Druhý poločas pokračoval pod boleslavskou taktovkou. Varnsdorfští se osmělili až po deseti minutách Bredou, ten se však přes Jakuba Klímu a Tataeva do střelecké příležitosti neprotlačil. V 58. minutě první varnsdorfský roh brankář Mikulec odboxoval mimo vápno. Další varnsdorfský atak založený tentokrát Schönem zarazil Tataev.
V 65. minutě po spolupráci se Zahustelem poslal Budínský pas po pravé straně na Mešanoviče, který se snadno dostal přes klopýtajícího Zbrožka a přihrál před branku Ikaunieksovi, jenž snadno zvýšil boleslavské vedení na 3:0.
Zbývající dvacet minut se odehrálo na varnsdorfské polovině hřiště. V 69. minutě centr Jakuba Klímy usměrnil Ikaunieks hlavou vedle branky. V 74. minutě Budínského trestný kop z dvaceti metrů neškodně přeletěl nad brankou. V 76. minutě Maškův trestňák od levé postranní lajny Varnsdorf ubránil. V příští minutě boleslavský atak zakončil Mešanovič přízemní střelou tečovanou do rohu. V 80. minutě Fulnekův střelecký pokus neprošel houštinou bránících těl. V 87. minutě se Varnsdorfu skoro povedl brejkový útok, ale Šimon se proti boleslavským stoperům a brankáři neprosadil. V 90. minutě po Maškově nadýchaném centru Mešanovic hlavičkoval do varnsdorfského břevna.

Sestava FK Mladá Boleslav: Mikulec - Jakub Klíma, Mazuch (46. Gabriel), Tataev (81. Šimek), Fulnek (81. Douděra) - Janošek (62. Ikaunieks), Túlio (71. Kulhánek) - Zahustel (71. Dominik Mašek), Budínský, Jiří Klíma (71. Křapka) - Drchal (46. Mešanovic).

Sestava FK Varnsdorf: Vaňák (46. Adam Richter) - Lehoczki, Zbrožek, Hasil, Heppner - Bláha, Kocourek (62. Šimon) - Rudnytskyy (62. Ondráček), Breda, Schön (62. Kubista) - Marek Richter (62. Daniel Novák).

Góly: 30. Túlio, 34. Drchal, 65. Ikaunieks

Rozhodčí: Pechanec - Kubr, Melichar

Fanshop banner