Šestnáctiletí postoupili přes Sokolov
Klub

Šestnáctiletí postoupili přes Sokolov

Redakce

Výhrou nad Sokolovem postoupili boleslavští mladší dorostenci do dalšího kola celostátního turnaje Memoriálu Vlastislava Marečka.

V úvodu utkání vypadali Sokolovští i po dlouhé cestě do Mladé Boleslavi lépe pohybově, byli běhaví, agresivní, zahrávali několik standardních situací, jednou dokonce orazítkovali břevno boleslavské branky. Z gólů se však radovali Boleslavští.
Ve 28. minutě skóre otevřel Straka a od té chvíle Boleslavští již nadobro převzali otěže utkání do svých rukou. Přičiněním Gnipa a Havlase vyhráli poločas o tři góly.

Po změně stran přidali další dvě branky Trajkovski a Naďo. Kaňkou na boleslavské hře bylo darování dvou branek soupeři. Smutným příběhem pak je zranění Davida Pastyříka, který bude s podvrtnutým kotníkem mimo hru tři týdny. Pro zranění nedohráli utkání ani boleslavští Majer a Hájek.

Boleslavský trenér Jaroslav Machač po výhře řekl: „Za postup jsem samozřejmě rád a výhra je nakonec zasloužená. Ale musím sportovně uznat, že soupeř byl v úvodu utkání o třídu lepší, byl běhavý, agresivní a my byli všude pozdě. Přežili jsme několik nebezpečných situací a pak sami udeřili. Od vstřelené branky jsme již byli dominantní. Soupeř uvadal fyzicky a my tak hráli převážně do plných. Při postupném útoku jsme ovšem neměli takové tempo na míči i bez něj, kombinace byla pomalá. Ale pět vstřelených gólů určitě bereme a vidím na týmu progres, to je důležité. Smutné je, že po nedělním utkání, kdy nám vypadli pro zranění dva hráči, jsme nyní přišli o tři. Snad budou všichni brzy opět na hřišti."

Sestava FK Mladá Boleslav U16: Zaplatílek (46. Dubský) - Hájek (15. Pastyřík, 25. Gnip, 68. Oláh), Juhaňák, Švejnoha, Soukup - Částka (60. Kavan), Naďo, Oláh (46. Kasáček) - Havlas (68. Trajkovski), Trajkovski (46. Bažo), Straka.

Branky FK MB U16: 28. Straka, 37. Gnip, 40. Havlas, 77. Trajkovski, 79. Naďo

Rozhodčí: Braušveig - Nejedlo, Vyhnanovský

Fanshop banner