Vysokou výhru vystřílelo sedm různých střelců
Klub

Vysokou výhru vystřílelo sedm různých střelců

Redakce

Ve střetnutí boleslavských šestnáctiletých dorostenců s o rok staršími protivníky v Trutnově bylo od první minuty jasné, kdo bude mít herně navrch.

Boleslavští svoji všeobecnou převahu vyjádřili dvanácti góly a další spoustou vypracovaných a spálených šancí. Trenér Jaroslav Machač herní převahu využil k zapojení osmnácti hráčů z letošní letní plné přípravy. K průběhu jednoznačného utkání řekl: „S Trutnovem jsme měli uzavřít soustředění, které jsme nakonec pro covidovou prevenci zrušili. Do utkání jsme měli jít unavenější a spíš jsme měli hrát na morál. Místo toho jsme měli utkání jako úžasnou možnost pro přenos učení z tréninkového procesu do utkání. Začínáme s taktickými prvky jako výstavba a vedení postupného útoku, učíme se pressovat soupeře vysoko. Utkání jsme strávili převážně na míči, hráči mělo možnost ukázat své schopnosti. Přesto jsme na můj vkus nevyužívali celou šířku a hloubku hřiště a hráli na velký počet doteků. Jak už počet vstřelených branek naznačuje, měli jsme velkou možnost pro učení se finální fáze hry. Věřím, že vše použité budeme schopni aplikovat i proti silnějším soupeřům."

Sestava FK Mladá Boleslav U16: Dubský (46. Zaplatílek) - Juhaňák (46. Hájek), Švejnoha (67. Pastyřík), Pavlíček (67. Naďo), Soukup (67. Havlas) - Pastyřík (46. Částka), Kasáček (67. Kavan), Naďo (46. Oláh) - Havlas (46. Sofín), Straka (46. Trajkovski), Majer (67. Straka).

Branky FK MB U16: 15., 18., 32. a 41. Havlas, 26. a 30. Majer, 76. a 87. Trajkovski, 6. Straka, 74. Sofín, 84. Pastyřík, 90. Kavan

Fanshop banner