Sedmnáctiletí rozdrtili starší dorostence Trutnova
Klub

Sedmnáctiletí rozdrtili starší dorostence Trutnova

Redakce

Ve čtvrtém přípravnému utkání mladoboleslavští mladší dorostenci překvapivě lehce přehráli a zaslouženě vysoko vyhráli nad trutnovským starším dorostem. Hrálo se v horkém letním vedru ve druhé srpnové neděli na dobře připraveném hřišti v Horním Starém Městě, což je místní část Trutnova.

V prvním poločase Boleslavští svoji herní převahu vyjádřili čtyřmi góly, dva z nich dali už na konci úvodní čtvrthodinky.
V 11. minutě k Šoufkem rozehraném trestném kopu ze strany hřiště se dostal Poláček, který předložil Howardovi a ten otevřel skóre utkání - 0:1.
Na další gól v trutnovské brance došlo vzápětí.
Ve 12. minutě dobrým napadáním soupeře získal míč Strnad, posunul ho mezi obránce, kam si naběhl Howard a v pozici, kdy byl sám před brankářem, zvýšil na 0:2.
Ve 25. minutě Novák po individuální akci přihrál Strnadovi, jenž samostatný únik neproměnil.
Ve 29. minutě se Karešův centr odrazil od břevna ke Strnadovi, který do odkryté branky snadno doklepl na 0:3.
Podobně jako mezi dvěma úvodními, tak i mezi třetím a čtvrtým gólem byl minimální časový odstup.
Ve 30. minutě Vrzal vyvezl míč středem hřiště a po kolmé nahrávce mezi obránce se řítil sám na branku Malý, který akci zakončil přesnou střelou kolem brankáře - 0:4.

Ve druhém poločase se obraz hry nezměnil a mladoboleslavští dorostenci svoji převahu potvrdili přidáním dalším pěti gólů, z nichž tři nasázeli do soupeřovy branky v rozpětí pouhých tří minut.
Ve 49. minutě utekl všem trutnovským obráncům Buryán a únik završil gólově - 0:5.
V 50. minutě po Malého přetaženém centru z levé strany Štěrba vrátil míč před branku a Křížek pohotově skóroval - 0:6.
V 51. minutě po Štěrbově krásném míči za soupeřovu obranu se Křížek ocitl sám před brankářem a zkušeně jej přehodil - 0:7.
V 53. minutě se po boleslavské hezké kombinaci řítil sám na branku Buryán, ale tentokrát úspěšný nebyl. Za rozhodnutého skóre se do své největší šance dostali trutnovští dorostenci. V 55. minutě běžel jeden z jejich útočníků sám na boleslavskou branku, ale Bubák předvedl výborný zákrok a zachránil Boleslavi čisté konto.
V 60. minutě po Fořtově centru z levé strany Buryán hlavou zamířil přesně k levé tyči - 0:8.
V 90. minutě Strnadem vybojovaný míč se dostal k Buryánovi a ten v poslední chvilce utkání střelou přes brankáře dokonat svůj hattrick v tomto utkání - 0:9
.

Trenér boleslavských mladíků Martin Mrvík byl pochopitelně spokojený: „Na výborně připraveném hřišti a za velkého horka kluci pracovali dobře. Po celé utkání byli proti staršímu soupeři lepším týmem a zaslouženě vyhráli vysokým rozdílem."

Sestava FK Mladá Boleslav v 1. poločase: Burgert - Tvrdý, Vaníček, Poláček, Novák - Kareš, Šoufek, Vrzal, Malý - Howard, Strnad.
Sestava FK Mladá Boleslav v 2. poločase: Bubák - Štěrba, Howard, Poláček (60. Vaníček), Fořt - Lenikus, Vrzal (60. Strnad), Filip, Malý (60. Bačinský) - Křížek, Buryán.

Góly: 49., 60. a 90. Buryán, 11. a 12. Howard, 50. a 51. Křížek, 29. Strnad, 30. Malý.

Fanshop banner