Jasně vyhráli zápas, v němž měli stálou převahu
Klub

Jasně vyhráli zápas, v němž měli stálou převahu

Redakce

Polovina z osmi gólů v tomto utkání padla v úvodní dvacetiminutovce zásluhou obou družstev. V dalším průběhu skórovali už pouze boleslavští hráči a výrazným rozdílem ve skóre vyjádřili svoji herní převahu.

Utkání mělo neskutečný úvod, když v pěti minutách každý ze soupeřů skóroval.
Divočinu načal hned první krásnou střelou v utkání Smožanyk - 1:0.
V 5. minutě udělal Ciolek obrovskou chybu při založení útoku a nabídnutou šanci soupeř využil k vyrovnání - 1:1
.
V 11. minutě měl velkou šanci opět Smožanyk, který tentokrát nezužitkoval přihrávku Gregora. O minutu později si tito dva hráči vyměnili role a tentokrát nedal gól Gregor.
Ve 12. minutě přišel Motorlet zadarmo ke druhé brance, když si centr ze strany Ulrich nešťastně srazil do vlastní branky - 1:2.
V 19. minutě pražský střelec poslal trestný kop mimo boleslavskou branku. Což bylo od Motorletu na delší čas všechno a na hrací ploše začali kralovat Boleslavští.
Ve 21. minutě se po akci Tykvy ještě zastřeloval Petr Hradec, aby o minutu později vyrovnal po asistenci Veličky - 2:2.
Ve 38. minutě neproměnil jasnou šanci Plucha po kolmici od Smožanyka.
Ve 39. minutě Hradec vyhrál důležitý souboj a Smožanyk dostal boleslavský tým do vedení - 3:2.
Ve 42. minutě vysunul Plucha úžasnou přihrávkou šajtlí za obranu Gregora, který našel před prázdnou brankou Tykvu a ten zvýšil na 4:2.

Po přestávce již Boleslavští zcela ovládli zápas a šance přibývaly jen před pražskou brankou. Ve 46. minutě střílel Svoboda vedle. V 58. minutě našel Filip Vlček svého jmenovce Jakuba, který přihrál před branku do tutovky Barrattovi, jenž z pár metrů překopl i ochrannou síť za brankou.
V 65. minutě Zedníček našel nádherně svým centrem Krále na zadní tyči a ten se z malého vápna hlavou nemýlil - 5:2.
O tři minuty později Svoboda trefil svým centrem ruku pražského stopera a nařízenou penaltu s přehledem proměnil Jakub Vlček - 6:2.
V 75. minutě hledal Barratt před prázdnou brankou Jakuba Vlčka, ten dostal míč na dlouhou nohu a prázdnou branku minul. V 83. minutě po Zedníčkově akci Barratt centroval na Jakuba Vlčka, který zakončoval rybičkou na zadní tyči těsně vedle.

Trenér boleslavských dorostenců Marek Maňas litoval lacino obdržených branek a zároveň promarněných šancí: „Zápas s Motorletem jsme měli herně pod kontrolou od úvodu až do konce. Dokázali jsme si poradit s nepříjemným presinkem soupeře a rychle přecházeli přes středové pásmo hřiště. Co nás mrzí, jsou dvě naprosto lacině obdržené branky a spousta neproměněných šancí, které jsme měli na svých kopačkách. Patrné zlepšení oproti minulým zápasům bylo vidět v aktivitě a nasazení našich hráčů."

Sestava FK Mladá Boleslav U18: Ulrich (46. Babych) - Kadlec (46. Holakovský), Kühmel (46. Soukup), Roháček (46. Černý), Velička (46. Chládek) - P. Hradec (46. Barratt), Ciolek (46. Zedníček), Plucha (46. F. Vlček), Tykva (46. J. Vlček) - Smožanyk (46. Král) - Gregor (46. Svoboda).

Branky FK MB U18: Smožanyk 2, Tykva, P. Hradec, Král, J. Vlček.

Fanshop banner