Z více šancí proměnili jenom jednu
Klub

Z více šancí proměnili jenom jednu

Redakce

Boleslavští starší dorostenci dovedli střetnutí s dospělým soupeřem do remízy, protože promarnili několik příležitostí ke skórování, když například dvakrát nastřelili břevno.

První poločas byl vyrovnaný. První střelu vyslal v 6. minutě na kosmonoskou branku Soukup.
Ve 13. minutě na kolmici za obranu si zaběhl útočník Kosmonos, udělal kličku brankáři Ulrychovi a zakončil brejk do prázdné branky - 0:1.
V první boleslavské šanci vychytal kosmonoský brankář Gregora hlavičkujícího k tyči. Ve 21. minutě předvedli nádhernou akci Petr Hradec s Barrattem a druhý jmenovaný ji zakončil trefením břevna. Ve 38. minutě po krásné individuální akci Král přihrál před branku Gregorovi a ten opět orazítkoval kosmonoské břevno.

Druhý poločas se nesl ve znamení tlaku boleslavského týmu. Ve 49. minutě se ještě zastřeloval ranou těsně vedle Jakub Vlček.
V 50. minutě už Jakub Vlček nádhernou křížnou střelou vyrovnal na 1:1.
Zápas mohli boleslavští hráči překlopit na svou stranu několikrát, hlavně v 75. minutě opět Gregor po přihrávce Pluchy, nebo šest minut před koncem Svoboda střelou z vápna. Nakonec byli Boleslavští rádi za remízu, když soupeř dvě minuty před koncem orazítkoval krásnou střelou břevno branky.

Trenér boleslavských dorostenců Marek Maňas našel důvody k pochvale: „Další utkání s kvalitním soupeřem nám ukázalo, že jsme na dobré cestě. V utkání jsme měli míč převážně pod kontrolou, hráli jsme rychle v krajních prostorách hřiště. Kde vidíme prostor pro zlepšení, je určitě hra v poslední třetině hřiště, tam nám schází více nápadů a někdy jednodušší a kolmější řešení daných situací. Naši hráči si zaslouží pochvalu za jejich přístup k utkání a aktivitu proti dospělému soupeři."

Sestava FK Mladá Boleslav U18: Ulrich (46. Babych) - P. Hradec (46. Černý), Kühmel, Holakovský (46. Roháček), Soukup (46. Chládek) - Barratt (46. Svoboda), Zedníček (46. F. Vlček), Plucha (46. Ciolek), J. Vlček - Král - Gregor.

Gól FK MB U18: Jakub Vlček

Fanshop banner