Béčko navázalo na úspěšnou boleslavskou tradici v Benátkách
Klub

Béčko navázalo na úspěšnou boleslavskou tradici v Benátkách

Redakce

Juniorský B tým vyhrál sedmý ročník letního turnaje O pohár starosty města Benátky nad Jizerou - Memoriál Jaroslava Krále, který se konal v sobotu 8. srpna 2020 na čerstvě zrekonstruovaném benáteckém stadionu a v úmorném vedru.

V prvním semifinále domácí SK Benátky nad Jizerou prohrály s FK Dobrovice 1:2. Ve druhém semifinálovém duelu tým FK Mladá Boleslav B těsně přemohl FC Horky nad Jizerou 3:2. V utkání o třetí místo SK Benátky nad Jizerou porazily FC Horky nad Jizerou 3:1. Ve finále mladíci FK Mladá Boleslav B potvrdili roli mírného favorita a FK Dobrovice porazili 1:0.
Konečné pořadí VII. ročníku letního turnaje O pohár starosty města Benátky nad Jizerou - Memoriál Jaroslava Krále: 1. FK Mladá Boleslav B, 2. FK Dobrovice, 3. SK Benátky nad Jizerou, 4. FC Horky nad Jizerou.

Aktuálně třetiligové boleslavské béčko navázalo na úspěšná vystoupení prvoligového týmu FK Mladá Boleslav, který v předchozích letech benátecký letní turnaj vyhrál třikrát, naposledy v loňském červnu.
Vítězové všech sedmi ročníků benáteckého turnaje: 2014 FK Baumit Jablonec, 2015 FK Mladá Boleslav, 2016 FK Teplice, 2017 FK Varnsdorf, 2018 FK Mladá Boleslav, 2019 FK Mladá Boleslav, 2020 FK Mladá Boleslav B.

Přehled turnajových zápasů mladoboleslavského béčka

Semifinále: FK Mladá Boleslav B - FC Horky nad Jizerou 3:2
Boleslavští začali velmi zdařile, neboť z první akce se gólově prosadil Hönig a ve 14. minutě brejkovou situaci po Majerově přihrávce završil úspěšně Michal Mašek - 2:0. Boleslavští byli téměř hodinu lepší, ale v závěru poločasu polevili a umožnili protivníkovi srovnat skóre dvěma Böhmovými góly, z nichž druhý byl z penalty.
Ve druhém poločase měli horečtí fotbalisté více ze hry, ovšem vítězná trefa se povedla boleslavskému družstvu. V 60. minutě rychlou kombinační akci Tvaroha s Majerem zakončil gólem Angelozzi - 3:2. V 76. minutě měli Horečtí výhodu druhého pokutového kopu v tomto zápase, ale Böhm ho nevyužil k dosažení osobního hattricku a k vyrovnání nepříznivého skóre z pohledu Horek.
Sestava FK Mladá Boleslav B proti Horkám: Stejskal - Tvaroh, Šimek (46. Lazarchuk), Kopa, Moravčík - Pánek, Hönig, Komárek (46. Schettl), Bičiště (46. Lukáč), Michal Mašek (46. Majer), Havlina (46. Angelozzi).

Finále: FK Mladá Boleslav B - FK Dobrovice 1:0
Finálové střetnutí rozhodl v boleslavský prospěch jediným gólem ve 39. minutě Angelozzi úspěšně hlavičkující po Tvarohově centru z pravé strany. Po herně vyrovnaném prvním poločase byly po změně stran Dobrovice aktivnější, jak se usilovně snažily o vyrovnání, ale s blížícím se závěrem promarnily tři vyložené příležitosti. Proto se z finálové výhry a tím pádem z celkového turnajového prvenství radovali mladoboleslavští fotbalisté.
Sestava FK Mladá Boleslav B proti Dobrovici: Šerák (46. Hartych) - Tvaroh, Kopa, Schettl, Lazarchuk (30. Havlina) - Pánek, Majer, Komárek, Michal Mašek, Bičiště (30. Lukáč) - Angelozzi.

Fanshop banner