Mužstvo máme už poskládané, prohlásil trenér Weber
Klub

Mužstvo máme už poskládané, prohlásil trenér Weber

Redakce

Trenérovi FK Mladá Boleslav Jozefu Weberovi se líbilo prvních šedesát minut nerozhodného přípravného utkání s Libercem. A věří, že pro podzimní sezónu bude mít ofenzivně zdatnější tým, než na jaře.

V druhé srpnové sobotě Boleslavští na svém hřišti remizovali s libereckým protivníkem, nad nímž vyhráli poločas a po změně stran po dvou inkasovaných gólech nepříznivé skóre dorovnali v posledních sekundách utkání. „První poločas jsme nastoupili v silnější sestavě a kvalita utkání tomu odpovídala. Naše hra se mně líbila. Někteří hráči do mužstva velice dobře zapadli, Drchal i Mešanovič do ofenzívy vnesli rychlost, proto jsme měli první poločas velice dobrý. Z druhého poločase mě mrzí obě inkasované branky. Jinak musím kluky obhájit, protože při tak hromadném střídání se do hry těžko naskakuje. Druhá branka mě mrzí hodně, před ní došlo k chybné komunikaci. V závěru jsme zaslouženě vyrovnali," řekl Jozef Weber bezprostředně po závěrečném hvizdu přípravného duelu FK Mladá Boleslav - FC Slovan Liberec 2:2.

Jak hodnotíte dosavadní průběh letní přípravy, před kterou neměli hráči moc času na odpočinek, nebo pro ně bylo dobře, že nevypadli z tempa?
„Nevím, jestli to bylo dobře, protože hráči si po náročné sezóně potřebují odpočinout fyzicky i psychicky. Věřím však, že čtrnáct dnů dovolené nám stačilo."

Očekáváte, že Mešanovic s Drchalem vytvoří nebezpečné útočné duo?
„Budou muset ještě o svá místa bojovat, protože máme do útoku také Ikauniekse a dobře na hrotu hraje i Jirka Klíma, takže konkurence na tato místa v sestavě je velmi dobrá. Věřím, že si navzájem budou natolik konkurovat a všichni čtyři pomůžou tomu, že v útoku budeme mnohem silnější než na jaře."

Do Mladé Boleslavi přišlo v létě několik mladých talentovaných hráčů, očekáváte ještě další doplnění kádru?
„Mužstvo už máme poskládané, ale ještě řešíme jednu či dvě pozice. Po zkušenosti ze zimního přestupového období konkrétní jméno neřeknu, ale ještě jedna posila by měla přijít. Když nám dva vytipovaní hráči nevyjdou, další už shánět nebudeme."

Podle oficiálních fotbalových statistik má Mladá Boleslav druhý nejmladší kádr z tuzemských prvoligových týmů. Je podle vás správná cesta, že klub dává příležitosti tolika mladým fotbalistům?
„Ve fotbale není žádná cesta úplně ta správná. Cest k úspěchům je naštěstí více, ale my vzhledem k malinko se zhoršujícím ekonomickým situacím v celém fotbalovém prostředí, což není nic, co by nás vyděsilo, dáváme šance mladým a věřím, že přivádíme kvalitní hráče. Podle toho bude vypadat naše hra, ale není to o tom, že by angažování mládí bylo od nás cílené."

Fanshop banner