Jihočeskému soupeři v přípravném duelu nestačili
Klub

Jihočeskému soupeři v přípravném duelu nestačili

Redakce

Téměř hodinu to výsledkově nevypadalo pro boleslavské mladší dorostence špatně, přesto soupeř dovedl utkání do zaslouženého vítězství větším rozdílem.

Boleslavští šestnáctiletí fotbalisté na generačně rovnocenného soupeře nestačili. Jihočeši byli silnější v kombinaci i v herních činnostech a především kompaktnější jako tým. První gól dali v 11. minutě, ale další přidali až v 56. minutě. Výhru potvrdili dvě góly v závěrečné čtvrthodince.

Trenér boleslavských dorostenců Jaroslav Machač uznal sílu soupeře: „Ve druhém letním přípravném utkání jsme na soupeře nestačili. V týmové taktice byl dál než my, byl sehranější a silnější v kombinaci. Ovládl střed hřiště a byl hladovější v obou pokutových územích. Nás to však nepoloží, budeme se učit a trénovat dál. Máme tým plný kluků, kteří chtějí trénovat, ale přechod z žáků do dorostu není vždy snadný."

Sestava FK Mladá Boleslav U16: Dubský (46. Zaplatílek) - Juhaňák (46. Hájek), Švejnoha (46. Naďo), Pavlíček (68. Juhaňák), Soukup (68. Sofín) - Oláh (68. Straka), Kasáček (46. Částka) - Havlas (46. Bažo), Straka (46. Gnip), Sofín (46. Majer) - Trajkovski (46. Havlas, 68. Trajkovski).

Rozhodčí: Košina - Louda, Horák

Fanshop banner