Šestnáctiletí vstoupili do přípravného období kanonádou
Klub

Šestnáctiletí vstoupili do přípravného období kanonádou

Redakce

Družstvo mladších dorostenců U16 pod trenérem Jaroslavem Machačem v prvním přípravném utkání nové sezóny hráli s velkou chutí a nastříleli soupeři osm gólů.

„Všichni hráči podali dobrý výkon, od brankáře předváděli kombinační hru, a i když nevyužívali zcela šířku hřiště a někdy měli příliš dotyků v kombinaci, tak viditelný hlad po gólech zúročili ve výrazné vítězství," pochvaloval si trenér FK Mladá Boleslav U16 Jaroslav Machač, podle kterého výsledek jasně vystihuje boleslavskou herní převahu. Ta byla patrná od úvodu, ale zprvu nepotvrzovaná gólově. Teprve když si po necelé půlhodině dali pražští dorostenci vlastní gól, tak Boleslavští postupně přidali dalších sedm.
„S týmem se poznáváme a každé takové vítězství je dobré pro sebevědomí. Informací měli od nás hráči v prvním týdnu moc a tak jsme doufali, že jsme je moc nezavařili. Ale bylo vidět, že nové věci vzali za své. Hráli s chutí, aktivně a nebylo hráče, kterého bych nemohl pochválit. Po vysokém osmigólovém vítězství vypadá blbě, když něco hodnotím negativně, ale určitě musíme přidat v osobních soubojích, ubrat doteky v kombinaci a využívat celé hřiště. Jinak panuje spokojenost," řekl trenér Jaroslav Machač.

Sestava FK Mladá Boleslav U16: Zaplatílek (46. Dubský) - Hájek (46. Juhaňák, 67. Hájek), Juhaňák (46. Švejnoha), Pavlíček (67. Naďo), Soukup (67. Sofín) - Pastyřík (46. Částka), Naďo (46. Gnip) - Majer (46. Havlas, 67. Oláh), Oláh (46. Straka), Sofín (46. Kasáček) - Buryán (46. Trajkovski).
Góly: 36. a 45. Buryán, 89. a 90. Gnip, 44. Pastyřík, 66. Straka (z pokutového kopu), 67. Havlas, 29. vlastní pražského hráče.

Fanshop banner