Budínského bolela prohra v Liberci a promarněná evropská šance
Klub

Budínského bolela prohra v Liberci a promarněná evropská šance

Redakce

Za právě skončenou fotbalovou sezónou se ohlíží Lukáš Budínský, jenž byl v letošním jaru vnímaný jako lídr mladoboleslavského prvoligového mužstva. Tato role mu připadla po Marku Matějovském vyřazeném z aktivního fotbalu vážně poraněnou achilovkou.

Jarní polovina ligového ročníku 2019-20 byla nečekaně zvláštní, neboť ji narušila a protáhla celostátní dvouměsíční karanténa (Covid-19). S nadstavbovými zápasy trvala pro Mladou Boleslav od 14. února do 12. července. Lukáš Budínský přiznal, že v závěrečném zápase proti Liberci, v němž se hrálo o účast ve druhém předkole Evropské ligy, na něho i spoluhráče dolehla únava. „Už jsme jeli na morál a podle toho to i vypadalo. Na konci zápasu jsme nevyvinuli takový tlak, jaký by na soupeřovu branku asi měl být. Měli jsem toho všichni už plné zuby. Porážka v Liberci hodně bolí, protože jsme věřili, že poslední zápas zvládneme. Je škoda, že jsme sezónu nedotáhli do Evropy."

Jak hodnotíte uplynulý ligový ročník 2019-20?
„Loňský podzim se nám povedl až na ten poslední zápas s Jabloncem. Po něm nastala velká očekávání, ale postihly nás četné zimní odchody, s kterými jsme se nějaký čas vyrovnávali. Posledním zápasem jsme mohli ne zcela vydařené jaro zachránit a je velká škoda, že se nám to nepovedlo."

Ovlivnily nezvyklé podmínky letošní jarní sezóny vás osobně a celkově průběh jarní sezóny?
„Ani moc ne, jsem hlavně rád, že jsme mohli ligu dohrát."

Jak jste vy osobně spokojený se svým působením v Mladé Boleslavi?
„Mohlo být líp, kdybychom zvládli Liberec. Jinak jsem v Boleslavi spokojený. Myslím si, že celý ročník nebyl nejhorší, ale určitě to může být příště lepší."

Jak moc jste toužil po koruně krále střelců, ke které vám chybělo málo?
„Je pravda, že tolik gólů jsem v žádném předchozím ligovém ročníku nedal, ale v posledním zápase jsem spíše než po úspěchu v individuální střelecké bilanci toužil po týmovém úspěchu v zápase. Doufal jsem, že bych k postupu do evropského předkola mohl dát nějaký gól, ale neřešil jsem to nějak mimořádně."

Když se v zimní přípravě na Maltě zranil Marek Matějovský, tak veřejnost očekávala, že převezmete jeho roli, jak jste to vnímal?
„Především to bylo pro mě zavazující. I když jsem zodpovědnost cítil už delší dobu, jak někteří hráči odcházeli v zimě, tak po Matějovského zranění to na mě spadlo úplně, doufám, že jsem ji alespoň trošku splnil."

Kam pojedete na letní dovolenou?
„S přítelkyní plánujeme jižní Moravu a možná taky návštěvu Budapešti, ale teprve uvidíme, co a jak bude, především co nám česká vláda a okolnosti dovolí."

Fanshop banner