V Ďolíčku těsně prohráli, ale finálový dvojzápas vyhráli
Klub

V Ďolíčku těsně prohráli, ale finálový dvojzápas vyhráli

Redakce

Boleslavští v úterním večeru vstoupili do odvetného finále nadstavbové skupiny o Evropu s třígólovým náskokem z prvního duelu a ve stejné základní sestavě, v jaké začali v sobotu. Po nerozhodném poločase těsně prohráli a v součtu obou finálových střetnutí postoupili do kvalifikace o účast v předkole Evropské ligy.

Utkání začalo očekávanou aktivitou Bohemians. Už ve 2. minutě tvrdě vystřelil Hůlka a po teči měl s míčem spousty práce boleslavský brankář Šeda. V 6. minutě si Šeda poradil s Vodhánělovým málo důrazným zakončením do středu branky. V 11. minutě Budínský trestným kopem těsně minul levý horní růžek vršovické branky.
Ve 13. minutě Ladra utekl po pravé straně, Mosquera jej doběhl, sebral mu míč, ale přihrál ho nepřesně, následně po Budínského přihrávce Fulnekovo zakončení z deseti metrů vytlačil Lé Giang zázračně na první boleslavský roh. V 16. minutě Mosquerovu střelu z rohu vápna Šeda vyrazil před sebe a při vršovické snaze o dorážku sudí Zelinka viděl a odpískal útočný faul Bohemians.
V 19. minutě další nebezpečná akce Bohemians vyvrcholila uvnitř boleslavského vápna Vodhánělovou přihrávkou Puškáčovi a ten se z otočky křížnou ranou trefil k levé tyči, kam se Šeda natahoval marně - 1:0.
Boleslavští mohli kontrovat o dvě minuty později, ale Janošek trestným kopem vršovickou branku těsně přestřelil. Z protiútoku Bohemians získali roh, když Zelený odkopem trefil spoluhráče Túlia, od něhož se míč odrazil těsně na boleslavskou branku. Bohemians byli velmi aktivní a nebezpeční. Ve 23. minutě promarnili dva slepené rohy a ve 32. minutě velkou šanci, kterou Šeda u pravé tyče se štěstím zmařil.
Ve 38. minutě Ladra přihrál vpravo Janoškovi a po jeho centru do soupeřovy šestnáctky Jiří Klíma z deseti metrů prostřelil Lé Gianga - 1:1.
Poločas skončil nerozhodně.

Druhý poločas Boleslav prohrála a tím i celé utkání, ale postup do kvalifikačního střetnutí o účast v předkole Evropské ligy si pohlídala.
V 53. minutě Vodhánělovo kličkování zarazil na hranici boleslavské šestnáctky Tataev faulem a nařízený trestný kop poslal vršovický kapitán Jindřišek přesně k levé tyči - 2:1.
Ve zbývající půlhodině se Bohemians neúnavně tlačili k Šedově brance. Boleslavští pozorně bránili, někdy i s pomocí neadresných odkopů, ale soupeři už další skórování nedovolili. S vědomím, že nepotřebují s protivníkem za každou cenu podstupovat souboje, si náskok z prvního finálového duelu mazácky pohlídali. Boleslav zaslouženě postoupila do kvalifikačního souboje o účast v předkole Evropské ligy. Soupeřem ji bude jeden ze severočeských klubů - Liberec nebo Jablonec.

Sestava FK Mladá Boleslav: Šeda - Křapka, Tataev, Jakub Klíma, Zelený - Janošek (72. Mazuch), Túlio - Ladra (55. Wágner), Budínský (90. D. Mašek), Fulnek (90. Douděra) - Jiří Klíma (72. Pudil).

Sestava Bohemians Praha 1905: Lé Giang - Bederka (76. Krch), Köstl, Hůlka, Dostál - Vacek (63. Vaníček), Jindřišek - Mosquera, Nečas (76. Ugwu), Vodháněl - Puškáč (63. Květ).

Góly: 19. Puškáč, 53. Jindřišek - 38. Jiří Klíma

ŽK: trenér Klusáček, Musquera - Janošek, Fulnek, Šeda, Zelený

Rozhodčí: Zelinka - Paták, Dresler

Fanshop banner