Zasloužená výhra v úmorném červnovém odpoledni
Klub

Zasloužená výhra v úmorném červnovém odpoledni

Redakce

Navzdory dusnému počasí mělo utkání dobré tempo a slušnou úroveň. Boleslavští splnili záměr, s jakým na jih Čech odcestovali. Předčili soupeře kondičně i fotbalově, ani jednou neinkasovali a dvakrát skórovali, čímž zaslouženě vybojovali postup do finále nadstavbové skupiny o Evropu.

První poločas začal předpokládaným budějovickým tlakem a už ve 2. minutě měl boleslavský gólman Šeda plné ruce práce s Čoličovou dělovkou. O minutu později Čavoš ze slibné pozice Šedovu branku netrefil. Boleslavští ovšem jihočeský elán téměř v zárodku zmrazili.
V 7. minutě druhý boleslavský roh rozehrál Janošek a jeho přetažený centr nehlídaný Zelený hlavou usměrnil k pravé tyči, kam se budějovický brankář Křížek vrhnul pozdě - 0:1.
Po chvilce rozpaků Budějovičtí opět zatlačili soupeře na jeho polovinu hřiště. Boleslavští však pozorně bránili a vyráželi do brejků. Ani jeden ze střeleckých pokusů však gólem neskončil. Fulnek, Budínský i Jiří Klíma, ten dokonce dvakrát, budějovickou branku netrefili. První dějství tak skončilo nejtěsnějším boleslavský vedením.

Do druhého poločasu se aktéři vrátili s jasným zadáním. Boleslavští potřebovali udržet čisté konto a Budějovičtí třikrát skórovat. Úkol splnili fotbalisté Mladé Boleslavi na výtečnou. Už v 50. minutě byl blízko gólu Janošek, ale tvrdý souboj na rohu budějovického brankoviště s gólmanem Křížkem prohrál. Možnost pokutového kopu sudí zamítl až po kontrole video záznamu. O necelých pět minut později se Ladrovi nepovedl centr na Budínského, který na malém vápně na míč hlavou nedosáhl. V 57. minutě Kladrubského centr Táborský hlavou líznul mimo boleslavskou branku.
V 64. minutě Janošek vystřelil téměř ze třiceti metrů a po teči Jiřího Klímy skončil míč v budějovické brance, gól rozhodčí posvětil až po kontrole video záznamu - 0:2.
Za dvougólového boleslavského vedení v dusném letním odpoledni tempo hry pochopitelně uvadlo. V 77. minutě Táborského ránu z otočky Šeda chytil. Na druhé straně v 80. minutě Budějovice ubránily Budínského trestný kop. Rozhodčí nastavil čtyři minuty, ale ani v nich se na zasloužené boleslavské výhře nic nezměnilo.

Sestava SK Dynamo České Budějovice: Křížek - Čolič, Sivok (86. Talovierov), Havel, Kladrubský (75. Novák) - Čavoš, Mészáros (46. Havelka) - Šulc, Javorek (46. Táborský), Mršič (73. Brandner) - Schranz.

Sestava FK Mladá Boleslav: Šeda - Křapka, Jakub Klíma, Tataev, Zelený - Janošek, Túlio (85. Mazuch) - Ladra (66. Douděra), Budínský (81. Dominik Mašek), Fulnek (85. Stránský) - Jiří Klíma (66. Wágner).

Góly: 7. Zelený, 64. Jiří Klíma

ŽK: Mészáros, Čolič

Rozhodčí: Karel Hrubeš - Kubr, Vaňkát

Diváků: 1630

Fanshop banner