Boleslav první semifinále nadstavby těsně vyhrála
Klub

Boleslav první semifinále nadstavby těsně vyhrála

Redakce

Úvodní střetnutí semifinále nadstavbové skupiny o Evropy boleslavští fotbalisté vyhráli, když nepříznivé skóre zvrátili ve svůj prospěch až v závěrečné půlhodině. Po předchozích šesti ligových zápasech bez výhry se zaslouženě radovali.

První poločas se boleslavským fotbalistům nepovedl podle představy, i když herně horší než jihočeští protivníci nebyli. V 5. minutě Boleslavští nevyužili první roh, o dvě minuty později byli jaloví při obdobné standardní situaci Budějovičtí.
Ve 14. minutě Meszárošův přetažený centr Křapka podcenil a Novák jej snadno přeskočil, načež křížnou hlavičkou přes šířku branky k levé tyči přehodil Šedu - 0:1.
Boleslavští se vrhli do útočení, ale bez účinné koncovky.
Až ve 20. minutě zdařilý kombinační útok završil Fulnek dobře mířenou střelou z hranice vápna, kterou zastavil stoper Talovierov rukou. Rozhodčí Proske bez zaváhání nařídil pokutový kop, který Budínský neproměnil.
Ve 27. minutě Tataev kolmo přihrál Budínskému, po jehož přiťuknutí Ladra z patnácti metrů těsně přestřelil budějovickou branku. Ve 39. minutě prošel Zelený soupeřovou polovinou hřiště, přihrál Wágnerovi, ten nezištně nabil Budínskému, ale jeho pokus o technické zakončení nepustili bránící hráči k budějovické brance. V jediné nastavené minutě prvního poločasu Čavošova bomba z hranice šestnáctky po Tataevově teči přeletěla boleslavskou branku.

Druhý poločas měl dramatický průběh s dobrým koncem pro Boleslav. Hráči obou týmů bojovali o každý metr hřiště, vsadili na svižný a ofenzivní fotbal, který ubral o poznání více fyzických sil Budějovickým. Napomínání žlutými kartami si spolu s několika hráči vysloužili i oba trenéři (boleslavský Weber i budějovický Horejš). Osm minut po změně stran byla Boleslav blízko vyrovnání, ale po spolupráci s Ladrou nastřelil Budínský z deseti metrů pouze břevno budějovické branky.
V 66. minutě se po boleslavském útoku z levé strany dostal míč k Wágnerovi, jenž byl zády k brance, proto přihrál do strany Ladrovi a ten po zemi křížnou ranou k pravé tyči vyrovnal na 1:1.
Zasloužené srovnání průběžného skóre vlilo do boleslavských fotbalistů víru ve vítězství, o které marně usilovali v předchozích šesti mistrovských zápasech. Dvě minuty po vyrovnávací brance Fulnekův ostrý centr proletěl budějovickým brankovištěm, kde se o dorážku marně pokoušel Wágner, jenž neuspěl ani v 73. minutě ve vzdušném souboji s Talovierovem po Maškově centru. S blížícím se závěrem Boleslavští svůj tlak vystupňovali, neboť měli viditelně více fyzických sil, než soupeř.
V 89. minutě Zelený na půlící čáře zachytil soupeřovu rozehrávku a založil útok po levé straně, jenž vyvrcholil Fulnekovým přízemním centrem, který na malém vápně Wágner minul, ale za ním dobíhající Mašek z pár kroků do odkryté branky vítězně skóroval - 2:1.
Rozhodčí nastavil pět minut, v nichž Boleslav zasloužené, byť těsné vedení bez stresových situací uhlídala.

Sestava FK Mladá Boleslav: Šeda - Křapka, Jakub Klíma, Tataev, Zelený - Hubínek (31. Wágner), Janošek (80. Túlio) - Ladra (87. Douděra), Budínský, Fulnek - Jiří Klíma (46. Dominik Mašek).

Sestava SK Dynamo České Budějovice: Křížek - Čolič, Sivok (46. Havel), Talovierov, Novák - Čavoš, Mészáros (71. Ledecký) - Šulc (87. Kulhánek), Javorek, Mršič (62. Brandner) - Schranz. Budějovicím chyběli zranění brankář Drobný, záložník Havelka a v trestu po vyloučení obránce Kladrubský.

Góly: 66. Ladra, 89. Dominik Mašek - 14. Pavel Novák

ŽK: Zelený, Túlio, trenér Weber - Talovierov, Meszáros, Ledecký, trenér Horejš

Rozhodčí: Proske - Kříž, Dresler

Diváků: 1230

Fanshop banner