Šestnáctiletí o výhře rozhodli těsně před koncem
Klub

Šestnáctiletí o výhře rozhodli těsně před koncem

Redakce

Ve druhém sobotním utkání po koronavirové pauze boleslavští šestnáctiletí dorostenci změřili síly s českolipským týmem sedmnáctiletých. I v tomto utkání byli Boleslavští lepším týmem, ale vítězství strhli na svou stranu až v předposlední minutě utkání.

V první polovině se nejprve gólově prosadili Českolipští. V 15. minutě po Fořtově standardce zleva střílel Gregor nad branku soupeře.
V 17. minutě hosté překvapili boleslavskou defenzívu nečekanou střelou z dvaceti metrů do růžku boleslavské branky - 0:1.
Boleslavští však rychle skóre utkání srovnali.
Ve 20. minutě pronikl Křížek do šestnáctky Arsenalu, před gólmanem přihrál míč Gregorovi a ten skóroval do odkryté branky - 1:1.
Ve 24. minutě vytvořili Českolipští před boleslavskou brankou závar, kdy míč dvakrát orazítkoval břevno, nakonec Boleslavští odehráli se štěstím míč mimo vlastní šestnáctku. Ve 29. minutě poslal Kareš míč zleva obloučkem k zadní tyči Arsenalu, Křížek akci zakončil hlavou těsně mimo branku. V závěru poločasu zahrávali Boleslavští dvě standardky, oběma se hosté ubránili.

Do druhé poloviny utkání vstoupili aktivněji Boleslavští. V 60. minutě se Gregor po kolmé přihrávce od Šimka ocitl ve stoprocentní šanci, a když přehazoval gólmana hostí, těsně minul branku.
V 65. minutě, po standardce Petra Hradce zprava, hráči Arsenalu míč několikrát odvrátili, až Fořt nakonec míč zleva protlačil do českolipské branky - 2:1.
V 70. minutě gólman hostí vytáhl nebezpečnou střelu Fořta mimo konstrukci branky. V 74. minutě Fořt rozehrál trestný kop zleva Petru Hradcovi, ten obešel obránce hostí a akci zakončil střelou, která se otřela o brankovou konstrukci.
V 79. minutě završili Českolipští svůj atak zprava vyrovnávací brankou - 2:2.
Boleslavští vsadili vše na závěrečnou ofenzívu a to se jim vyplatilo.
V 88. minutě po centru Nováka zprava naběhl na míč Fořt a hlavou vstřelil vítěznou branku - 3:2.

Trenér boleslavských dorostenců Martin Mrvík po utkání řekl: „Druhé utkání mělo pomalejší tempo. První poločas byl vyrovnaný a ve druhé části utkání jsme byli o kousek lepším týmem a v závěru se k nám přiklonilo štěstí."

Sestava FK Mladá Boleslav U16: Bubák - Daniel Hradec, Howard, Kozohorský, Fořt - Šimek, Falkenberg - Bačinský (18. Petr Hradec, 85. Strnad), Křížek, Kareš (60. Novák) - Gregor.

Branky FK MB U16: 65. a 88. Fořt, 20. Gregor

Rozhodčí: Michal Bubák

Fanshop banner