Po herní převaze získali pouze jeden bod
Klub

Po herní převaze získali pouze jeden bod

Redakce

Boleslavští byli po většinu hrací doby aktivnějším a nebezpečnějším týmem, ale optickou převahu do vítězství nepřetavili a po zisku jednoho bodu za remízu tak zůstali mimo elitní ligovou šestici, ze které vypadli po prohře v Plzni.

První poločas začali Boleslavští zakřiknutě a teprve po deseti minutách vyrovnali hru. To už měli za sebou úspěšné odvrácení dvou zlínských rohových kopů. Obdobnou standardní situaci na druhé straně hřiště získali Boleslavští po Túliově tečované střele. V 15. minutě nepřesně střílel boleslavský Budínský a o dvě minuty později neuspěl zlínský Cedidla po přetaženém centru Matejova.
Ve 21. minutě se Jawo uvolnil přes Jakuba Klímu a i když se mu přízemní střela nepovedla, skončila v boleslavské brance, když ji k pravé tyči nešťastně nasměroval stoper Tataev do protipohybu brankáře Stejskala - 0:1.
Boleslavští se nenechali smolným okamžikem otrávit a zanedlouho skóre srovnali.
Ve 24. minutě po autovém vhazování od pravé postranní lajny Jiří Klíma uvnitř soupeřova vápna přesným přiťuknutím míče připravil palebnou pozici Budínskému a ten se křížnou přízemní ranou nemýlil - 1:1.
Útoky se přelévaly z jedné strany na druhou a Boleslavští si postupně vynutili převahu. Zlínští nevyužili dva slepené rohy. Ladra z pozice uvnitř vápna nastřelil bránícího Simerského. Ve 37. minutě Budínský rozehrál trestný kop nadýchaným obloučkem na Tataeva a ten hlavičkoval do připraveného brankáře Dostála. O pět minut později Túlio těsně přestřelil zlínskou branku. Ve 45. minutě si Túliův parádní pas Douděra zpracoval, ale Matejov jej ke střelbě nepustil. V jedné nastavené minutě prvního dějství Budínský těsně minul levý horní růžek zlínské branky.

Ve druhém poločasu už gól nepadl ani jeden a tak utkání skončilo bez vítěze. Blíže k výhře měli Boleslavští, kteří byli aktivnější a ofenzivnější, ale ve střeleckých pozicích postrádali klid, přehled a přesnost.
V 56. minutě po kiksu zlínského stopera Buchty se do šance nečekaně prodral Ladra, ale ztratil míč i rovnováhu. Kolem 60. minuty Boleslavští dlouhé minuty obléhali soupeřovo vápno, ale gólmana Dostála vážně nezaměstnali. Zlínští se přes půlící čáru dostávali velmi zřídka. V 73. minutě zlínský obránce zblokoval Krobovu ránu. Podobně necelých deset minut před koncem srazila zlínská obrana Budínského střelecký pokus a po následném rohu, který rozehrál Dominik Mašek, Budínského hlavičku jistě zkrotil brankář Dostál.
Boleslavští do poslední sekundy atakovali zlínskou branku a ve třetí ze čtyř nastavených minut se zlobili na rozhodčího, že neodpískal proti Zlínu penaltu za jasné sražení Dominika Maška uvnitř pokutového území.

Sestava FK Mladá Boleslav: Stejskal - Křapka, Jakub Klíma, Tataev, Zelený - Janošek (62. Krobot), Túlio (86. Hubínek) - Douděra (46. Dominik Mašek), Budínský, Ladra - Jiří Klíma (74. Wágner).

Sestava FC Fastav Zlín: Dostál - Cedidla, Buchta, Simerský, Matejov (66. Bartošák) - Fantiš (66. Džafič), Hlinka (57. Conde), Jiráček, Tchanturirishvili - Jawo (46. Poznar), Janetzký (77. Azatskyi).

Góly: 24. Budínský - 21. Tataev vlastní po střele Jawa

ŽK: Douděra, Túlio, Hubínek - Džafič, Conde

Rozhodčí: Proske - Kotík, Dresler

Bez diváků

Fanshop banner