Po jedenadvaceti měsících opět debakl od Plzně
Klub

Po jedenadvaceti měsících opět debakl od Plzně

Redakce

Boleslavští inkasovali v sobotu 30. května 2020 v Plzni ostudný debakl, který o jeden gól předčil dosud rekordní prvoligovou prohru z neděle 26. srpna 2018. Tehdy i tentokrát byli plzeňští fotbalisté jasně lepší a o jejich vítězstvích nebylo pochyb od prvních do posledních minuty obou střetnutí.

První poločas odehráli Plzeňští výrazně lépe než soupeř v boleslavských dresech. Hráči v modročervených barvách byli rychlejší, přesnější a především produktivnější. Boleslavští se na soupeřovu polovinu hřiště dostávali sporadicky a náhodně. Už v 6. minutě spálil Kopic jasnou gólovou šanci, když z deseti metrů mířil do středu branky, kde byl připravený boleslavský brankář Šeda.
V 9. minutě plzeňskou akci z pravé strany zakončil Čermák přízemní trefou k pravé tyči, kam se Šeda natahoval marně - 1:0.
Ve 14. minutě sudí Orel neuznal Plzni gól kvůli ofsajdu.
Ve 24. minutě Kayambovu přihrávku proměnil Čermák ve druhý plzeňský gól - 2:0.
Plzeňští byli při chuti a neúnavně útočili. Ve 27. minutě po spolupráci s Kovaříkem nastřelil Kopic pravou tyč boleslavské branky.
Ve 31. minutě Beauguel šťastně doklepl Šedou vyražený míč na 3:0.
Boleslavským náznakem gólové příležitosti byla nepřesná Wágnerova hlavička po centru Jakuba Klímy.
Ve 44. minutě sice Šeda nepustil Kovaříkův přízemní centr ke Kayambovi, ale následné Havlovo zakončení jen přizvedl a nezabránil míči v cestě do sítě - 4:0.
V posledních vteřinách poločasu po spolupráci s Wágnerem netrefil Ladra z necelých deseti metrů plzeňskou branku.

Druhý poločas na obrazu hry téměř nic nezměnil. Boleslavští se sice občas dostávali na dostřel Hruškovy branky, ale Plzeňští nadále diktovali tempo hry a stříleli další góly.
V 52. minutě Beauguelův centr nasměroval do boleslavské branky Čermák a završil tak svůj hattrick v tomto utkání - 5:0.
V 57. minutě Havlův ostrý centr umístil do boleslavské sítě Chorý po čtyřech minutách svého pobytu na hrací ploše - 6:0.
Po hodině hry s jednoznačným průběhem hrstka přítomných žurnalistů začala na internetu lovit v archívech údaje o rekordním skóre v mistrovském utkání nejvyšší tuzemské ligy. Ovšem početné změny v obou sestavách zbrzdily tempo zápasu a naštěstí pro Boleslav otupily plzeňskou ostrostřelbu. Další góly padly až v závěrečné desetiminutovce.
V 80. minutě Chorého centr Mihálik srazil do mezery mezi Šedou a levou tyčí - 7:0.
V 84. minutě Jiří Klíma snížil hanebně nepříznivé skóre pokutovým kopem nařízeným za podražení Fulneka stoperem Pernicou - 7:1
.
Boleslavští fotbalisté se v plzeňské Doosan Aréně prezentovali bezkrevným výkonem a po většinu času z devadesáti minut zaostávali za soupeřem ve všech herních parametrech. Na nápravu hodně pokažené prestiže mladoboleslavského klubu a s tím souvisejícího postavení v ligové tabulce mají pouze čtyři zbývající kola základního programu - dvakrát hrají doma proti Zlínu a Olomouci a dvakrát venku v Liberci a v Karviné.

Sestava FC Viktoria Plzeň: Hruška - Havel, Hejda (53. Pernica), Brabec (75. Hubník), Kovařík - Bucha (60. Míhálik), Kalvach, Čermák (53. Hořava) - Kayamba, Beauguel (53. Chorý), Kopic.

Sestava FK Mladá Boleslav: Šeda - Křapka, Mazuch (66. Túlio), Pudil, Zelený - Jakub Klíma, Hubínek - Douděra (81. Stránský), Ladra (46. Krobot), Fulnek (86. Arroyo) - Wágner (46. Jiří Klíma).

Góly: 9., 24. a 52. Čermák, 31. Beauguel, 44. Havel, 57. Chorý, 81. Mihálik - 84. Jiří Klíma (z pokutového kopu)

Rozhodčí: Orel - Blažej, Hock

Utkání se hrálo bez diváků

Fanshop banner