Kluby odsouhlasily dokončení ligového programu
Klub

Kluby odsouhlasily dokončení ligového programu

Redakce

Fotbalová liga ročníku 2019-20 bude pokračovat po bezmála jedenáctitýdenní pauze způsobené pandemii koronaviru. Odsouhlasili to zástupci klubů dvou nejvyšších profesionálních lig České republiky na svém pražském jednání v úterý 12. května 2020.

Ze šestnácti zástupců klubů nejvyšší soutěže se pro restart ročníku 2019-20 s dokončením v polovině července vyslovilo třináct klubů, když proti nebyl nikdo a pouze zástupci tří klubů (Karviná, Opava a Zlín) se zdrželi hlasování. Z představitelů klubů druhé nejvyšší soutěže s předloženým návrhem souhlasilo patnáct, jen jediný z Baníku Sokolov se vyjádřil proti.

Pokračování nejvyšší FORTUNA:LIGY odstartuje v sobotu 23. května dohrávaný duel 23. kola Teplice - Liberec. Následovat bude kompletní program 25. kola v úterý 26. května a ve středu 27. května. V dohrávaných šesti prvoligových kolech základní části, která by měla skončit druhý červnový víkend, mladoboleslavští fotbalisté budou hrát postupně doma s pražskou Slavii, v Plzni, doma se Zlínem, v Liberci, doma s Olomoucí a na závěr v Karviné. Nadstavbový program začne třetí červnový víkend s plánovaným dohráním v druhém červencovém týdnu a do soboty 18. července by se měly uskutečnit barážové duely.

Přesné termíny všech utkání nejvyšší FORTUNA:LIGY i druhé nejvyšší FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY včetně informací o rozložení televizních přenosů zveřejní Ligová fotbalová asociace v nejbližších dnech.

Fanshop banner