Trenér Weber vyhlíží pokračování ligy
Klub

Trenér Weber vyhlíží pokračování ligy

Redakce

Mladoboleslavský trenér Jozef Weber se podobně jako hráči jeho týmu těší na blížící se zahájení dohrávky koronavirovou karanténou přerušeného ligového ročníku 2019-20.

Spekulovalo se o příchodu Zajíce ze Slovácka do Mladé Boleslavi, ale místo toho přestoupil do Ostravy, co tomu říkáte?
„Taková je realita. Hráč se tak rozhodl a z jeho vyjádření jsem vyčetl, že udělat šťastným svého agenta, což je pro něho asi důležité. My nešťastní nejsme, takže všichni jsem šťastní, což znamená, že to dobře dopadlo. Nezbývá, než hráčovo rozhodnutí respektovat. Nechci, aby do Boleslavi přicházeli hráči, kteří sem nechtějí. Že jsem se Zajícovo rozhodnutí dozvěděl z novin, o něčem svědčí a ponechávám to bez dalšího komentáře. Máme v mužstvu dost mladých hráčů, navíc se nám jeden útočník vrací z hostování, takže neuskutečnění Zajícova přestupu pro nás není kádrovou komplikací."

Tím vracejícím se útočníkem je Muris Mešanovič?
„Jeho příchod bude pomocí pro boleslavskou ofenzívu. Navíc budou na hráčském trhu, který se trochu uvolňuje, volní i další hráči. V posledních zápasech před přerušením ligy Ladra i Klíma vypadali dobře a více do hry chceme dostat Wágnera. Věřím, že se liga brzo rozběhne a v dohrávaných zápasech zjistíme, zda a jak bude potřeba mužstvo v létě posílit."

Po zimních odchodech několika hráčů a zranění Matějovského se boleslavský tým rozjížděl pomaleji, než jsme si všichni přáli, ale potom se přeci jenom hráčům navracela sebedůvěra. Vnímal jste to podobně?
„Jarní sezónu jsme opravdu nezačali dobře. Prohráli jsme v Budějovicích, ale potom tři zápasy neprohráli a část ligového programu před karanténou zakončili vítězstvím v Ostravě po dobrém výkonu, ze kterého jsem měl velkou radost. Pohárové utkání v Plzni jsme sice prohráli, ale druhá půle byla z mého pohledu kvalitní, splňovala požadované parametry potvrzené dvěma góly, což se mnoha soupeřům v Doosan Aréně nepovede."

Jak je na tom Marek Matějovský?
„Podstupuje rekonvalescenci. Zranění achilovky není jednoduchá záležitost, poskytujeme mu dostatek času, aby se vyléčil a vrátil na hřiště. Není kam spěchat."

A jak se uzdravuje po zlomenině kotníku talentovaný David Pech?
„To je podobný případ. Pustíme ho na hřiště, až bude zcela fit. Je to mladý hráč, který má všechno před sebou, a nebylo by dobře z jakéhokoliv důvodu jeho návrat do hry uspěchat."

Omezuje hodně trenérskou práci vládní omezení v provozování sportovních aktivit?
„Každý má na současnou mimořádnou situaci svůj názor. Já si myslí, že máme nyní možnost s hráči pilovat některé dovednostní věci, od kterých se v poslední době upouštělo, vždyť i dorostenecké tréninky se hodně věnují taktice. Jsem příznivec hledání na současné situaci i pozitiv a mezi ně počítám, že jsme se více věnovali mladým hráčům, útočníkům a zakončení ofenzivních akcí, přesnému zakládání protiútoků z obrany a dalším individuálním i herním dovednostem. I za současného stavu jsem si prostor pro účinné trénování našel, i když neříkám, že to bylo v optimálních podmínkách."

Jak na tom hráči byli a jsou po neplánované jarní přestávce?
„To je největší otazník, na který odpověď nemáme a dostaneme ji, až se vrátíme k zápasovému programu. Věřím, že na boleslavských hráčích karanténa nezanechala velké následky."

Jak vnímáte, že už máme před sebou termín 25. května, kdy by se mohlo začít hrát o ligové body?
„Kvituji to a kolem sebe pozoruji, že pro všechny v klubu je to velká motivace. I když třeba nebude všechno optimální, tak zmíněný termín je vítaným světýlkem na konci tunelu."

Bude chybět přátelský duel před obnovením ligových zápasů?
„Byl bych pro přípravné zápasy, ale myslím si, že pro ně časový prostor nebude. Budeme si muset za běhu zvyknout na nekomfortní režim."

Jak se díváte na zhuštěný červnový program?
„Hráči jsou na fotbal nadržení a budou se snažit ho zvládnout. Věřím, že to zvládnou, a tím myslím všechny ligové hráče. Budeme muset všichni dbát na dobrou regeneraci, abychom předešli zraněním."

Co říkáte čerstvé debatě nad návrhem zvýšeného počtu střídajících hráčů, neboť FIFA rozběhla diskusi o možnosti střídání až pěti fotbalistů?
„Mně se to nelíbí. Neumím si představit závěry utkání se šesti i více střídáními v krátkém časovém úseku, to by fotbalu neprospělo."

Fanshop banner