Soutěžní ročník 2019-20 skončil pro béčko, dorosty i žáky
Klub

Soutěžní ročník 2019-20 skončil pro béčko, dorosty i žáky

Redakce

Z rozhodnutí výkonného výboru Fotbalové asociace České republiky amatérské soutěže dospělých od ČFL níže a všechny soutěže dorosteneckých i žákovských kategorií ročníku 2019-20 skončily středou 8. dubna 2020. Dvě nejvyšší tuzemské soutěže, profesionální Fortuna:liga a Fortuna:národní liga spolu s národním pohárem MOL Cup jsou momentálně považované za přerušené s dosud neurčenými termíny pro dohrání kompletního programu.

Týmy FK Mladá Boleslav dohrály ročník 2019-20 následovně:

Družstvo FK Mladá Boleslav B s juniorským kádrem ukončil B skupinu ČFL na třetím místě za druhými Zápy a prvním Jabloncem B.

Družstvo FK Mladá Boleslav U19 v celostátní lize starších dorostenců se šestnácti účastníky se umístilo na třináctém místě o jeden bod před Českými Budějovicemi a pražským Meteorem a dva body před poslední Karvinou.

Družstvo FK Mladá Boleslav U18 ve skupině B české ligy starších dorostenců se šestnácti účastníky se umístilo na dvanáctém místě s náskokem čtyř bodů před pražským Meteorem a Neratovicemi, sedmi bodů před Litvínovem a třinácti bodů před hradeckou Olympií.

Družstvo FK Mladá Boleslav U17 v celostátní lize mladších dorostenců se šestnácti účastníky se umístilo na třináctém místě s odstupem pěti bodů od Příbrami, osmi bodů od Zlína a devíti bodů od pražského Meteoru.

Družstvo FK Mladá Boleslav U16 ve skupině B české ligy mladších dorostenců se šestnácti účastníky se umístilo na jedenáctém místě s výrazným náskokem před pražským Tempem, Litvínovem, pražským Meteorem, hradeckou Olympií a Neratovicemi.

Družstvo FK Mladá Boleslav U15 v české lize starších žáků se čtrnácti účastníky skončilo čtvrté se shodným bodovým ziskem jako třetí Plzeň, se ztrátami čtyř bodů na druhou pražskou Slavii a osmi bodů na první pražskou Spartu.

Družstvo FK Mladá Boleslav U14 v české lize starších žáků se čtrnácti účastníky skončilo na devátém místě před Libercem, Příbramí, pražským Meteorem, Jabloncem a Vyšehradem.

Družstvo FK Mladá Boleslav U13 ve skupině D české ligy mladších žáků se čtrnácti účastníky skončilo páté se ztrátami jednoho bodu za Novým Bydžovem, tří bodů za Chrudimí, šesti bodů za Pardubicemi a devíti bodů za prvním Hradcem Králové.

Družstvo FK Mladá Boleslav U12 ve skupině D české ligy mladších žáků se čtrnácti účastníky skončilo třetí se shodným tříbodovým odstupem na druhé Pardubice a první Hradec Králové.

„Nešlo čekat dál a situace se už musela řešit. Mrzí mě, že nám nebylo umožněno dohrát naše soutěže, ale pokud říkáme všichni, že je zdraví v tuto chvíli jednoznačně na prvním místě, musíme se tím stejně jednoznačně řídit i v našich rozhodnutích," uvedl předseda Fotbalové asociace České republiky Martin Malík.
Osud dvou nejvyšších tuzemských profesionálních lig a českého poháru byl na počátku dubna, kdy stále platil vládou vyhlášený nouzový stav v souvislosti s koronavirovou karanténou, nejasný. Šéfové Ligové fotbalové asociace však věří, že se profesionální ligy i český pohár dohrají a o držitelích dvou nejprestižnějších tuzemských trofejí rozhodne ryze sportovní a nikoliv administrativní cesta.

Fanshop banner