Matějovský a Weber bodovali v anketě Fotbalista roku 2019
Klub

Matějovský a Weber bodovali v anketě Fotbalista roku 2019

Redakce

Fotbalistu roku tradičně vyhlašuje Fotbalová asociace České republiky vždy za uplynulý kalendářní rok na základě hlasování trenérů, hráčů a novinářů. V anketě hodnotící uplynulý rok 2019 z FK Mladá Boleslav bodovali kapitán týmu Marek Matějovský a trenér Jozef Weber.

Fotbalistou roku 2019 se stal podle očekávání Tomáš Souček, jenž v loňském roce působil v pražské Slavii, ze které v zimě přestoupil do londýnského West Ham United. Vyhrál s velkým náskokem před brankářem španělské Sevilly Tomášem Vaclíkem a záložníkem berlínské Herthy Vladimírem Daridou. Mezi třicítkou fotbalistů, na které si respondenti ankety vzpomněli, je mladoboleslavský kapitán Marek Matějovský, aktuálně v rekonvalescenci po operaci achillovky, který se šesti hlasy uzavírá druhou desítku.
Ocenění trenér roku 2019 převzal slávistický Jindřich Trpišovský s výrazným náskokem před reprezentačním kaučem Jaroslavem Šilhavým a jabloneckým trenérem Petrem Radou. Mezi čtrnácti klasifikovanými je se sedmi hlasy na sedmé příčce mladoboleslavský trenér Jozef Weber.
Talentem roku 2019 byl vyhlášený sparťanský Adam Hložek před Alexem Králem, jenž přestoupil z pražské Slavie do moskevského Spartaku a Michalem Sadílkem kopajícím v nizozemském Eindhovenu. Mezi dvaceti klasifikovanými je na pátém místě Pavel Bucha, jenž vloni hrál v mladoboleslavském dresu a na začátku letošního roku se vrátil do Plzně.

Fanshop banner