Sedmnáctiletí nečekaně prohráli odvetu
Klub

Sedmnáctiletí nečekaně prohráli odvetu

Redakce

V utkání osmnáctého kola boleslavští sedmnáctiletí dorostenci doma prohráli s opavskými vrstevníky, na jejichž hřišti v podzimní sezóně vyhráli 6:1.

V prvním poločase předvedli mdlý výkon, kterému chybělo všechno od odvahy, bojovnosti, přes technickou kvalitu, po nasazení běžecké a důraz v osobních soubojích. Opavský soupeř spoléhal na bojovnost, středový blok a rychlé protiútoky. To proti hře boleslavského družstva stačilo na hladké a zasloužené poločasové vedení o tři góly.

Do druhé půle udělal boleslavský trenér Machač čtyři změny v sestavě a obraz hry se rapidně změnil. Územní převaha vedla k šancím, k obratu ve skóre už ne. Opavští navíc v 75. minutě proměněním penalty navýšili své vedení na 0:4. Boleslavští sice nepolevili, ale dosáhli Kaulfusem pouze kosmetického snížení jednoznačné opavské výhry.

„Po debaklu v Ostravě jsme absolutně vůbec nezareagovali na další utkání správně. Promrhaný první poločas se odehrál bez vášně, zápalu do hry, aktivity, agresivity. Proto jsme se pokusili o léčbu šokem a udělali všechna střídání již o poločasové přestávce. Výkon se rapidně zlepšil, ale za pětačtyřicet minut se body nedávají. Šli jsme po gólech, jenže pálili šance a snížení přišlo pozdě. Utkání nám ukázalo nedostatečnou vůli a charakter některých jedinců, které čeká dlouhá cesta při návratu do základní sestavy. Hodně hráčů musí ukázat hlavně sobě, že to s fotbalem v Mladé Boleslavi myslí vážně," rozzlobeně zhodnotil prohru boleslavský trenér Jaroslav Machač.

Sestava FK Mladá Boleslav U17: Ulrich - J. Vlček (46. Štěrba), Kühmel, Kaulfus, Soukup - Zedníček, F. Vlček (46. Král) - Kubát (46. Barratt), Smožanyk, Tykva - Gregor (46. P. Hradec).

Sestava SFC Opava U17: Schönwalder - Hrbáč, Jaroszek, Pejša, Sekanina, Rataj (58. Szchechowski), Kramář (75. Hluchník), Manderla, Hendrych, Chládek (59. Skront), Stříbrný (46. Krömer).

Branky: 82. Kaulfus - 13. Kramář, 38. Chládek, 42. Sekanina, 75. Skronst (z pokutového kopu).

ŽK: Hendrych (Opava)

Rozhodčí: Nejedlo - Melichar, Babák

Diváků: 40

Fanshop banner