První letošní výhra po velmi dramatické bitvě
Klub

První letošní výhra po velmi dramatické bitvě

Redakce

Boleslavští fotbalisté ve čtvrtém letošním utkání o ligové body konečně protrhli střeleckou smůlu a třemi góly do sítě Baníku získali zasloužené tři body.

První poločas začali nad očekávání dobře a po čtvrthodině vedli už o dva góly. První dva boleslavské útoky postrádaly koncovky, potom Jiří Klíma těsně minul branku a Budínského centr odhlavičkoval Fillo.
V 8. minutě ostravská defenzíva dopřála Budínskému čas a prostor, aby si připravil palebnou pozici a z dvaceti metrů se trefil k pravé tyči - 0:1.
V 11. minutě Boleslavští snadno ubránili první ostravský roh. Ve 12. minutě Ladra vnikl zleva do soupeřova vápna, od koncové lajny přihrál Budínskému a jeho zakončení Stronati srazil do rohu.
V 15. minutě po narážečce s Janoškem na hraně šestnáctky se Ladra trefil po zemi přesně k pravé tyči - 0:2.
Ostravští byli pochopitelně vývojem zápasu zaskočení, pokazili rohový kop, ale Ladrův brejk zarazil Stronati. Ve 22. minutě Douděrovu dělovku brankář Laštůvka zneškodnil za přispění štěstí. V závěru poločasu Ostravští přeci jenom zatlačili boleslavský tým k jeho brance. Nevyužili třetí roh ani opakované centry.
Ve 42. minutě však po zhlédnutí videa rozhodčí Dubravský zpětně posoudil vzdušný souboj Tataeva s proti hráčem jako důvod k nařízení pokutového kopu, který Stronati střelou k levé tyči proměnil - 1:2. Navíc boleslavskému stoperovi ukázal žlutou kartu, a protože byla v tomto ligovém ročníku už osmá, bude Tataev příští dva zápasy mimo hru.

Druhý poločas začali viditelně živěji ostravští fotbalisté a neúnavně tlačili Boleslav k Šedově brance. Jejich ofenzivní snahu brzdila ofsajdová postavení, nebo důrazní boleslavští obránci a jistý Šeda. V 64. minutě po čtvrtém boleslavském rohu, prvním po přestávce, Jiří Klíma hlavičkoval vedle branky. O minutu později Ladra pálil těsně vedle, ale po lehké teči kopala Boleslav další roh. V 68. minutě se Šeda vypořádal s dvěma Potočného nebezpečnými centry a Jiráskovou pumelicí. Čtvrtý ostravský roh v 70. minutě odhlavičkoval Tataev.
V 76. minutě Zelený podcenil vysoký míč na kraji šestnáctky a následnou přetahovanou s Buchtou posoudil rozhodčí Dubravský jako příležitost k nařízení druhého pokutového kopu proti boleslavské brance. Stronatiho ránu k levé tyči však Šeda vystihl a vyrazil. Skóre se nezměnilo, ostravský tlak neochabl, emoce čím dál více cloumaly každým aktérem neúprosné bitvy.
V 85. minutě pátý ostravský roh propadl ke vzdálenější tyči, kde míč do boleslavské branky šťastně protlačil Svozil - 2:2.
Boleslavští však prokázali příkladnou touhu po vítězství a byli odměněni.
V 88. minutě po šestém boleslavském rohu rozehraném Budínským ostravští odolali několika opakovaným střeleckým pokusům, až Jiřímu Klímovi se podařilo ze shluku v brankovišti dostat míč do soupeřovy branky - 2:3.
Ve čtyřech minutách nad normální hrací dobu už se na těsné boleslavské výhře nic nezměnilo, i když ostravské trestné kopy ze obou stran byly nebezpečné.

Sestava FK Mladá Boleslav: Šeda - Křapka, Tataev, Pudil, Zelený - Hubínek, Janošek - Douděra (77. Fulnek), Budínský, Ladra (83. Mazuch) - Jiří Klíma.

Sestava FC Baník Ostrava: Laštůvka - Fillo (35. Procházka), Svozil, Stronati, Fleišman - Jirásek, Hrubý - De Azevedo (67. Buchta), Kuzmanovič, Potočný - Smola.

Góly: 42. Stronati (z pokutového kopu), 85. Svozil - 8. Budínský, 15. Ladra, 88. Jiří Klíma

ŽK: Hrubý, Potočný, Procházka - Tataev, Zelený, Pudil, Douděra (na lavičce), trenér Weber (na lavičce)

Rozhodčí: Dubravský - Podaný, Dresler

Diváků: 8667

Fanshop banner