Trenéra Webera víra v sílu boleslavského týmu neopouští
Klub

Trenéra Webera víra v sílu boleslavského týmu neopouští

Redakce

Boleslavští fotbalisté jsou nadále bez úspěchu v započaté mistrovské sezóně na jaře 2020. Po jedné prohře a dvou remízách v lize prohráli i čtvrtfinále českého poháru. Přesto jejich trenér Jozef Weber neztrácí víru v lepší výkony a výsledky.

„Gratuluji Plzni k jasnému postupu, pro nás je v tuto chvíli pohár minulostí, sice jsme v závěru zápasu naši prohru zmírnili, ale průběh i výsledek odpovídaly momentálně rozdílnému rozpoložení obou týmů," řekl Jozef Weber a přiznal, že o přestávce mezi poločasy při aktuálním prohrávání o tři góly nabádal hráče, aby už žádné neinkasovali a nějaké dali. „Úplně podle představ se nám to nepovedlo, ale dva góly, které jsme dali, beru jako pozitivum. Závěrečná čtvrthodinka a v ní dva vstřelené góly jsou povzbuzením a nápovědou, že jdeme správnou cestou. Bude nám chvíli trvat, než všechny rány zacelíme, ale zacelíme, uvidíte, že ano," dodal s odhodláním Jozef Weber. V čem viděl hlavní aspekty plzeňské herní dominance, rozebral následovně: „Prohrávali jsme snad všechny osobní souboje na stranách hřiště. Když jsme v první půlhodině měli Fulnekem a Douděrou nadějné situace, chyběl hráčům důraz a sebevědomější řešení ofenzivních akcí. I přes obdržené branky jsem byl paradoxně spokojený s obranou včetně mladého brankáře Mikulce, jeho výkon mě potěšil, až na ten čtvrtý gól."
I přes prohru se částečnou spokojeností netajil boleslavský stoper Ondřej Mazuch, který po dlouhém marodění odkopal celý soutěžní zápas. „Pro mě osobně je skvělé, že jsem po roce odehrál ostrý zápas a vydržel devadesát minut. Čekal jsem, že to bude horší především po fyzické stránce, ale nebylo, i když jsem od osmdesáté minuty cítil, že mně dochází síly. Bylo by to ještě lepší, kdybychom zápas nejen zdramatizovali, ale také neprohráli. V Boleslavi jsem spokojený, z mužstva sice odešli klíčoví hráči a bude chvíli trvat, než se sehrajeme, ale půjdeme postupně nahoru a hra bude vypadat, jako na podzim. Plzeň si více věřila na míči, má momentálně více sebevědomí, než my teď, ale fotbal je o hlavě, zatím se na každou šanci nadřeme, ovšem až uděláme dobrý výsledek a získáme tři body, pojedeme, jako jel tým v loňském podzimu. Já tomu věřím," pravil s vírou v lepší časy Ondřej Mazuch.

Plzeňský trenér Adrian Guľa sršel spokojeností: „Podařilo se nám postoupit a to je perfektní. Chlapci hráli trpělivě a dostatečně rychle až do sedmdesáté minuty, potom v závěru přestali hrát naším způsobem, ale z neproměněné penalty a obdržených gólů jsem nervózní nebyl, věřil jsem ve schopnosti plzeňských hráčů dovést zápas do zdárného konce." Adrian Guľa zdůraznil, že Boleslav má kvalitní hráče, o to větší radost z postupu v českém poháru má a spolu s hráči se z něho upřímně těší.

Fanshop banner