Z Ostravy se vrátili bez jediného bodu
Klub

Z Ostravy se vrátili bez jediného bodu

Redakce

Po vítězném vstupu do jarní mistrovské sezóny boleslavští nejstarší dorostenci prohráli v Ostravě a v ligové tabulce se sesunuli zpět na sestupovou pozici, na které zakončili loňskou podzimní sezónu.

Podle mladoboleslavského trenéra Davida Vavrušky herně vyrovnané utkání rozhodla efektivita v zakončení. Boleslavští ze sedmi vyložených šancí v gól proměnili jenom jednu, když po půlhodině hry Krobot skóroval z pokutového kopu. Vavruškovi svěřenci udělali mnoho chyb v přechodové fází a soupeř byl nebezpečný téměř při každé brejkové situaci. Boleslavským dorostencům v porovnání s předchozím domácím vítězným zápasem nad Hradcem Králové scházela vyšší agresivita a aktivita v presinkových situací.
„Úvod zápasu byl z naši strany výborný. Byli jsme dominantní, drželi míč. Měli jsme první obrovskou šanci, kdy šel Masek sám na branku. Soupeř se potom dostal do hry a hrál se oboustranně výborný fotbal s velkým množstvím šanci. My měli pět tutovek, kdy jsme nedali góly z malého vápna sami před brankářem. Baník hrál výborně, rychle, pořád do kolma. Výsledek je zkreslený, my měli dat také minimálně čtyři branky. Velké rezervy jsme měli v defenzívě. Bylo to způsobeno opravdu velkou kvalitou soupeře. Ukážeme si a řekneme chyby a jdeme dál. Družstvo si dokázalo, že může hrát dobře proti komukoliv a s tím je třeba pracovat," prohlásil odhodlaně boleslavský trenér David Vavruška.

Sestava FC Baník Ostrava U19: Baránek - Konečný, Blahuta, Harušták, Sotorník - Šigut, Drozd (74. Knedla), Kulig, Kostka (59. Boháč) - Wojatschke, Barkov (72. Smékal).

Sestava FK Mladá Boleslav U19: Lichtenberg - Vlk, Rulc, Shkyria, Choi - Joon, Vostřel, Coňk (78. Sita), L. Mašek (64. Havlina) - Pánek (63. Pažout), Krobot.

Branky: 22. Barkov, 32. Drozdz pokutového kopu, 41. Wojatschke z pokutového kopu, 52. Kostka - 32. Krobot z pokutového kopu.

ŽK: Kostka - L. Mašek

Fanshop banner