Výhru vystříleli třemi góly v závěrečné čtvrthodině
Klub

Výhru vystříleli třemi góly v závěrečné čtvrthodině

Redakce

Boleslavští prohráli poločas, ve kterém se jim herně nedařilo, na což reagovali zbytečně podrážděně a ztráceli koncentraci. V závěru utkání se zlepšili a nepříznivé skóre zaslouženě zvrátili ve svůj prospěch.

Utkání začali boleslavští dorostenci s chutí a hned v úvodu promarnili velkou šanci Svobodou, který se však později v 11. minutě přeci jenom gólově prosadil. Následně však měl boleslavský herní projev sestupnou tendenci. Hráči v boleslavských dresech se dopouštěli opakovaně nevynucených ztrát, chyběl jim pohyb, bojovnost a chaotická hra byla plná nepřesností. Což se projevilo i na skóre a pražský soupeř první poločas zaslouženě vyhrál.
Do druhého poločasu boleslavské družstvo vstoupilo se zřejmou snahou změnit přístup i kvalitu hry, ale dlouho vytoužené zlepšení nepřicházelo. Změna nastala až v závěrečné čtvrthodince. Nejprve Kohout v 76. minutě snížil na 3:2, v 84. minutě Pechanec srovnal na 3:3 a v předposlední minutě utkání opět Kohout, tentokrát přesnou hlavičkou po rohovém kopu rozhodl utkání v boleslavský prospěch.
„Většina hráčů předvedla průměrné až podprůměrné výkony, výjimkou byli v defenzívě Novotný v prvním poločase a v ofenzívě Pažout, kterému scházelo k potvrzení útočné aktivity skórování," mínil boleslavský trenér Milan Pechanec.

Sestava FK Mladá Boleslav U18: Ulrich - Lazarčuk, Šmejda, Pechanec, Novotný - Nykodým (60. Soukup), Plucha (60. Zedníček), Ciolek, Pažout - Kohout, Svoboda (60. Gregor).

Branky FK MB U19: 76. a 89. Kohout, 11. Svoboda, 84. Pechanec.

Fanshop banner