Povedená generálka na třetiligové jaro
Klub

Povedená generálka na třetiligové jaro

Redakce

V nedělním poledni prvního březnového dne se mladoboleslavskému juniorskému béčku poslední zimní příprava, tudíž generální test na zahájení jarní mistrovské sezóny České fotbalové ligy povedl.

Střetnutí s jabloneckým béčkem, které je po podzimu 2019 vedoucím týmem třetiligové skupiny B, mělo bojovný charakter a svižné tempo s důraznými osobními souboji.
V úvodu prvního poločasu bylo boleslavské béčko lepší, mělo i více střeleckých příležitostí a brzy vedlo.
Ve 2. minutě po Hamplově přihrávce Majer nekompromisní střelou otevřel skóre - 0:1.
Po půlhodině hry se dění na hrací ploše vyrovnalo. Jablonečtí si vypracovali střelecké šance především ze standardních situací, ale zatím bez úspěšné koncovky. V té byli Boleslavští přesnější.
Ve 34. minutě jablonecká defenzíva ubránila boleslavský brejk jen za cenu rohového kopu, který Arutyun rozehrál přesně na Glöcknera, jenž hlavou zvýšil na 0:2.
Teprve potom se trefili i Jablonečtí.
Ve 38. minutě po Majerově ztrátě míče nedaleko vlastní šestnáctky získali Jablonečtí rohový kop, po něm další dva a sérii tří rohů zakončil gólově Čermák - 1:2.

Ve druhém poločasu přidali jablonečtí fotbalisté znatelně na důrazu v osobních soubojích a do šancí se dostávali nadále většinou po standardkách, ovšem boleslavský brankář Mikulec si při nich počínal bezchybně. Boleslavské ofenzivní pokusy byly nebezpečnější pro soupeřovu branku a také efektivnější. V 55. minutě po spolupráci s Komárkem neproměnil vyloženou gólovou šanci Hampl.
V 70. minutě po Arroyově pasu Arutyun zvýšil boleslavské vedení na 1:3.
V 79. minutě Arutyun připravil šanci Dohnalíkovi, který se však neprosadil.
V 83. minutě po Bejblově přihrávce již byl Dohnalík úspěšnější a završil skóre utkání na 1:4.
Tři minuty před koncem největší jabloneckou šanci v druhém poločase brankář Mikulec zmařil, když zlikvidoval nebezpečnou hlavičku.

Sestava FK Mladá Boleslav B: Mikulec - Arroyo, Glöckner, Kopa, Rudzan - Hampl (62. Moravčík), Majer (62. Bejbl), Komárek, Arutyun - Vejr (60. Blazhko), Provazník (60. Dohnalík).

Góly: 38. Čermák - 2. Majer, 34. Glöckner, 70. Arutyun, 83. Dohnalík.

Fanshop banner