Letos jsme ještě nedali gól
Klub

Letos jsme ještě nedali gól

Redakce

Boleslavští v letošní ligové sezóně ještě nedali gól a střeleckou bídu zvýraznil Lukáš Budínský neproměněním pokutového kopu čtvrthodinku před koncem. Spolu s přičtením podzimní dvacetiminutovky čeká boleslavský fanoušek na gól v soupeřově síti už dlouhých 290 minut.

Roli papírového favorita Boleslav splňovala jenom chvílemi. Příbram bojovala s maximálním nasazením v osobních soubojích, což mnohým boleslavským hráčům viditelně vadilo.

V první poločase byli blíže skórování Příbramští, když ve 30. minutě se na hranici boleslavského brankoviště ocitl v šanci Pazdera, kterému se odvážně vrhnul pod nohy Šeda a míč srazil na rohový kop. Boleslavští odpověděli Budínským, ale s jeho střelou ze hry i s trestným kopem ze strany si příbramský brankář Kočí poradil snadno. V předposlední minutě poločasu rychlou boleslavskou kombinace završil Ladra přestřelením branky.

Zkraje druhého poločasu chvíli působili živěji Příbramští, ale ani jeden ze slibných útoků nezakončili přesně. V 56. minutě svižný příbramský atak završil Zorvan hlavičkou do Šedových rukavic, v té samé minutě další nebezpečnou situaci v boleslavském brankovišti vyřešil rázným odkopem Křapka. Boleslavští nedotáhli do zdárného konce Janoškův ani Douděrův centr, který brankář Kočí lapil těsně před dobíhajícím Budínským.
S blížícím se závěrem utkání zvyšovali Boleslavští tlak na příbramskou branku. V 77. minutě za podražení Wágnera uvnitř šestnáctky nařídil sudí Ginzel bez váhání pokutový kop, který však Budínský neproměnil, když směr jeho střely k levé tyči příbramský gólman Kočí vystihl a k dorážce se nikdo z boleslavských fotbalistů nedostal.
V závěrečných minutách se Boleslavští neprosadili ze dvou rohů, neujala se ani Pudilova dělovka, na druhé straně hřiště Šeda chytil Polidarovy nedůrazné nůžky.

Sestava FK Mladá Boleslav: Šeda - Jakub Klíma (9. Křapka), Tataev, Pudil, Zelený - Hubínek - Douděra, Budínský, Janošek, Ladra (90. Fulnek) - Jiří Klíma (64. Wágner).

Sestava 1. FK Příbram: Kočí - Pazdera, Dramé, Tregler, Cmiljanovič - Soldát (90. Kvída) - Škoda, Zorvan (80. Kříž), Rezek, Voltr (71: Šašinka) - Polidar.

ŽK: Soldát, Kříž - Hubínek, Tataev, Wágner

Rozhodčí: Ginzel - Kubr, Flimmel

Diváků: 1267

Fanshop banner