Osmé přípravné utkání zvládli bez obdrženého gólu
Klub

Osmé přípravné utkání zvládli bez obdrženého gólu

Redakce

V osmém utkání letošní zimní přípravy juniorské béčko přehrálo účastníka divizní skupiny B v nepříjemných povětrnostních podmínkách, když po celé utkání hru nepříjemně ovlivňoval silný vítr. Boleslavští junioři potřetí v zimní přípravě neinkasovali jediný gól.

Po většinu zápasu dění na hřišti s umělou trávou dirigovali Boleslavští, jejichž branku pražský protivník ohrožoval jen z ojedinělých ofenzivních pokusů. U každé jen trochu nebezpečné akci Aritmy byl někdejší hráč Mladé Boleslavi či Bohemians Jan Štohanzl. První boleslavskou šanci po Auerově centru promarnil Aryutyun již v 8. minutě a o tři minuty později opět po Auerově povedeném pasu se neprosadil Rudzan. Třetí střeleckou příležitost již Boleslavští proměnili ve vedení.
Ve 14. minutě si Yerkhovovu kolmou přihrávku zpracoval rychlý Provazník a z plného běhu skóroval - 0:1.
Necelých pět minut před přestávkou slibnou boleslavskou akci Aryutyun zakončil těsně vedle pražské branky. Poločas tak skončil těsným boleslavským vedením.

Po změně stran pokračovali Boleslavští v ofenzivní aktivitě a tak měl druhý poločas podobný scénář jako první. Netrvalo ani deset minut a boleslavští dorostenci své vedení zaslouženě navýšili.
V 56. minutě předvedli nádhernou akci zprava, kterou založil Arroya přes Aryutyuana a z jeho přihrávky Auer skóroval - 0:2.
Přestože ve zbývající půlhodince se Boleslavští dostali do několika dalších dobrých střeleckých příležitostí, tak gólově završili jenom jednu.
V 69. minutě Rudzan střelou ze třiceti metrů zaskočil pražského gólmana - 3:0.

Sestava FK Mladá Boleslav B: Mikulec (75. Vrána) - Majer (46. Arroyo), Glöckner, Rudzan, Moravčík - Aryutyun, Komárek (46. Bejbl), Yerkhov (46. Dib), Auer - Provazník, Dohnalík (46. Blazhko).

Góly: 14. Provazník, 56. Auer, 69. Rudzan

Fanshop banner