Devatenáctiletým k výhře stačil jeden gól
Klub

Devatenáctiletým k výhře stačil jeden gól

Redakce

Utkání po promarnění mnoha gólových příležitostí vyhráli boleslavští starší dorostenci jediným gólem ve druhém poločasu, který dal korejský střelec, jenž už má herní zkušenosti z dospělého áčka.

Vyrovnané utkání s kvalitním soupeřem, hra se často přelévala z jedné strany na druhou, kondičně velice náročné utkání, hlavně pro středovou řadu. Boleslavské dorostence však v tomto utkání trápily nepřesnosti v přechodové fázi. Pochvalu zaslouží tým a z něho především Stránský pochvalu za dobrý represink. V prvním poločase boleslavští střední obránci často riskovali a chtěli získávat míče, často však propadali. Ve druhém poločase se velmi zlepšili. Většina boleslavských hráčů předvedla velice slušnou aktivitu a nasazení.
„Do dvacáté minuty jsme měli vstřelit minimálně tři branky. Celé utkání jsme nedali gól ani z těch nejvyloženějších šancí. Napočítal jsem jich šest. Byli jsme o něco lepší a nebezpečnější v pokutovém území. Paradoxně jsme dali gól ke konci zápasu, když Teplice hru srovnaly a měly trochu více ze hry. Výborný byl Stránský, kromě toho že nedal tři tutovky, Pažout a první poločas Leitl. Dozadu celkově poctivý zodpovědný výkon," prohlásil po skončení vítězného zápasu boleslavský trenér David Vavruška.

Sestava FK Mladá Boleslav U19: Kocmich (84. Lichtenberg) - Kadlec, Rulc, Pechanec, Leitl - An Jaejun, Coňk, Vostřel, Pažout - Stránský (85. Plucha) - Blazhko (85. Havlina)

Branka: An Jaejun

Rozhodčí: Louda - Vaňoucek, Kuba

Fanshop banner