Šestnáctiletí jasně přehráli o rok starší protivníky
Klub

Šestnáctiletí jasně přehráli o rok starší protivníky

Redakce

Středeční podvečerní přípravné utkání proti o rok staršímu soupeři z Nového Bydžova trenér Martin Mrvík využil pro testování sedmi nových hráčů. Boleslavští hráli každý z poločasů ve výrazně pozměněných sestavách, po vyrovnané první půli se ve druhém dějství herně zlepšili a zaslouženě vyhráli.

První poločas začali Boleslavští úspěšně a brzo skórovali.
V 6. minutě první boleslavská povedená akce vyvrcholila krásným Lenikusovým centrem z pravé strany a Bačinského přesnou hlavičkou - 1:0.
Ve 21. minutě Novák z levé strany vyvezl míč do středu hřiště, a když našel v pokutovém území Vrzala, tak ten se otočil kolem bránícího hráče a střelou podél bydžovského brankáře zvýšil boleslavské vedení na 2:0.
Potom následovala zápasová pasáž novobydžovského družstva. Ve 25. minutě po zdařilé akci středem hřiště první bydžovskou gólovou šanci zmařil bravurním zákrokem boleslavský brankář Bubák. O dvě minuty později tvrdé zakončení bydžovského ataku mířilo vedle Bubákovy branky.
Ve 35. minutě Bydžovští svoji ofenzivní převahu úspěšně korunovali, když jeden z jejich hráčů dloubáčkem překvapil boleslavského brankáře Bubáka - 2:1.
V závěrečné minutě poločasu Poláčkův trestný kop bydžovský brankář vyrazil a dobíhající Vydra z blízkosti skóroval, čímž vrátil Boleslavi dvougólové vedení - 3:1.

Druhý poločas patřil boleslavským fotbalistům. Už pět minut po změně stran Novákova tvrdá střela z velké dálky zazvonila o levou tyč soupeřovy branky. V 56. minutě po chybně boleslavské rozehrávce se do ojedinělé brankové příležitosti dostali Bydžovští, ale jejich zakončení skončilo kousek vedle branky.
V 76. minutě po výborném presinku celého boleslavského týmu se dostal Filip do gólové šance a proměnil ji - 4:1.
V 85. minutě po Poláčkově dlouhém míči a následném Filipově krásném centru se ocitl sám před bydžovským brankářem Parsi, ale netrefil branku.
V 87. minutě zásluhou Poláčkovy přesné kolmé nahrávky utíkal sám na branku Strnad a střelou podél brankáře uzavřel skóre utkání na konečných 5:1 v boleslavský prospěch.

Sestava FK Mladá Boleslav U16 v 1. poločase: Bubák - Tvrdý, Vydra, Poláček, Novák - Vrzal, Matoušek - Lenikus, Strnad, Zmij - Bačinský.
Sestava FK Mladá Boleslav U16 v 2. poločase: Tlustý - Tvrdý, Šoufek, Matoušek, Novák (65. Poláček) - Falkenberg, Šimek - Vrzal (65. Zmij), Filip, Parsi - Bačinský (65. Strnad).

Góly FK MB U16: Bačinský, Vrzal, Vydra, Filip, Strnad.

Fanshop banner