Nečekaně vysoký výprask na jihu Čech
Klub

Nečekaně vysoký výprask na jihu Čech

Redakce

Hráči předvedli výkon nehodný mladoboleslavského dresu a neodpovídající klubovým ambicím. Soupeř je předčil především v bojovnosti a touze po vítězství.

První poločas Boleslavští prohráli nečekaně jednoznačně. Už ve 2. minutě první budějovický útok zakončil nepřesně Javorek. Boleslavští kontrovali v 6. minutě Budínského trestným kopem, který Pudil hlavou nasměroval pod břevno, ale budějovický gólman Drobný míč vytlačil nad branku. Ve zdánlivě poklidném fotbalu na počátku druhé čtvrthodiny školácky zkolabovala boleslavská defenzíva.
V 15. minutě střela Čavoše z hranice vápna tečovaná jedním z bránících hráčů zapadla k levé tyči, když už se Šeda natahoval na opačnou stranu - 1:0.
V 17. minutě po druhém budějovickém rohu Javorkovu hlavičku z malého vápna Šeda vytáhl fantasticky na další roh, který už boleslavskou branku neohrozil.
V 19. minutě Šeda nezareagoval na Havelkovu bombu z dvaceti metrů, která se za jeho zády svezla od břevna do branky - 2:0.
Následovala pasáž s minimem nebezpečných situací před jednou i druhou brankou, Budějovičtí se uspokojili dvougólovým vedením, Boleslavští působili bezradně při snaze zkorigovat nepříznivé skóre. Ve 37. minutě čtvrtý budějovický roh rozehrál Čolič a hlavou do břevna prodloužil Havel. A zanedlouho bylo ještě hůř.
Ve 39. minutě po pátém budějovickém rohu Sivokovu hlavičku k levé tyči fantasticky vytáhl Šeda mimo branku, ale Schranz nekompromisně z úhlu skóroval - 3:0.

Do druhého poločasu se Boleslavští vrátili s dvojím prostřídáním sestavy, ale nadále postrádali bojovnost, zarputilost a touhu po výhře, i když za třígólového manka byla hodně vzdálená. Ve 47. minutě Wágner z dobré pozice minul budějovickou branku a v 55. minutě Hubínkovo nedůrazné zakončení po obráncově teči vyneslo Boleslavi roh, po jehož rozehrání a opakovaném centru Křapka hlavičkoval nad branku. Jinak se Boleslavští pokoušeli překonávat soupeřovu obranu stereotypně nakopávanými míči, které českobudějovičtí beci snadno zachytávali. V 56. minutě Mršič křížnou ranou těsně minul boleslavskou branku a v 65. minutě se Čolič z úhlu podle Šedy trefil k pravé tyči, ale míč z brankové lajny vykopl stoper Pudil. Čtvrt hodiny před koncem Wágnerovu střelu z otočky Drobný vyrazil od pravé tyče do rohu. V předposlední minutě normální hrací doby byli Budějovičtí blízko čtvrtému skórování, ovšem Šeda s Pudilem to nedopustili. Nastavené tři minuty se dohrávaly ve vlažném očekávání závěrečného hvizdu.

Sestava FK Mladá Boleslav: Šeda - Douděra (46. Zelený), Jakub Klíma, Pudil, Křapka - Hubínek, Janošek - Ladra (46. Jiří Klíma), Budínský, Fulnek (83. Hönig) - Wágner.

Sestava SK Dynamo České Budějovice: Drobný - Čolič, Sivok, Havel, Novák - Havelka, Čavoš, Javorek (76. Šulc), Brandner (68. Meszároš), Mršič (85. Ledecký) - Schranz.

Góly: 15. Čavoš, 19. Havelka, 39. Schranz

ŽK: Budínský, Křapka, Klíma Jiří

Rozhodčí: Královec - Nádvorník, Mokrusch

Diváků: 3188


Fanshop banner